Читај ми!

Ферари представио „супер аутомобил" – већ је распродат

На отприлике сваких десет година, „Ферари" представи један нови супер-аутомобил. Сваки модел аутомобилске куће из Маранела представља и нову икону која ће заслужити место у историји. То се догодило са GTО, F40, F50 а догодиће се и са управо представљеним „фераријем" F80 што је и званичан назив „супер аута из снова".

Нови „ферари" је најјачи аутомобил који је до сада изашао из Маранела: поседује термички мотор V6 од 900 коња у пару са хибридним системом од 300 коња, која му дају комплексивну јачину од 1.200 коња. Ради се о болиду чија је максимална брзина 350 километара на сат и који достиже брзину од 100 километара на сат за 2,15 секунди, а 200 километара за 5,75 секунди. Маранело је предвидео укупно 799 примерака који су већ распродати по цени од три милиона и 600.000 евра.

Модел F80 је направљен за две особе али читава унутрашњост подсећа на ауто за једну особу. Наиме иако сувозачево место постоји, скоро се не види када се погледа унутрашњост аутомобила захваљујући боји и позицији која га чини повученијим од оног коју има место возача.

Фантастичног дизајна, овај „ферари" напушта тзв. „антропоморфни изглед" и два предња светла не подсећају више на два ока већ су смештена у једној врсти црног визира.

Хибридни систем овог „ферарија" укључује по први пут електрични мотор који је потпуно дизајниран, тестиран и произведен у Маранелу.

Дизајн представља комбинацију горњег дела црвене боје направљеног од титанијума, карбона и алуминијума, и доњег дела од обојених карбонских влакана, а представља потпуно нов асиметрични облик. Он је за пет одсто лакши од примерка "LaFerari" али за 50 процената чвршћи.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи