У току је Belgrade Blockchain Week

Belgrade Blockchain Week, другу годину заредом окупља нека од најпознатијих имена блокчејн индустрије. До 9. јуна, у оквиру ове конференције, одржаће се неколико десетина догађаја посвећених едукацији, умрежавању и размени искустава о најновијим трендовима и изазовима у Wеb3 индустрији.

Један од партнера је и суперкластер Одличан3, формиран у оквиру пројекта Србија Иновира, уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и ИЦТ Хуб-а.

 

Препознајући потенцијал Србије у области блокчејна и Wеb3, суперкластер Одличан3 покренуо је низ иницијатива усмерених на развој Wеb3 заједнице и креирање окружења које ће подстицајно утицати на даљи развој у овој области.

Фокусирајући се на размену знања и искустава, суперкластер Одличан3 ће организовати неколико различитих активности.

 Policy Lab Meetup – унапређењем законодавства до развоја Wеb3 индустрије

Отворени дијалог на тему законодавних оквира у Wеb3 индустрији Србије неопходан је предуслов за развој постојеће регулативе и њено приближавање европској. У том циљу ће суперкластер Одличан3, у оквиру конференције сумирати искуство континуираног рада на унапређењу правних прописа у Србији.

 Панел дискусије о утицају Wеб3 на свет уметности

Уколико сте заинтересовани за уметност, и желите да истражите могућности које у овој сфери доноси Wеb3 технологија – одговоре вам може донети програм „Wеb3 – нови пословни модел у свету уметности“, односно његов разноврстан садржај који укључује панел дискусије о крипто уметности и пословању музеја у ери Wеb3 технологије.

Панел дискусија „Kрипто уметност”, прва икада на ову тему, биће одржана у оквиру ретроспективне изложбе Владана Радовановића у Музеју савремене уметности, 6. јуна.

Наредни дан, 7. јун, биће резервисан за специјални догађај посвећен музејима и иновацијама. Он се као део програма „Wеb3-нови пословни модел у свету уметности“ реализује у сарадњи са Међународним саветом музеја – ИKОМ Србија.

Након једносатног панела на тему: „Музеји и Wеb3“ уследиће и презентација, током које ће бити отворена и тема законских оквира пословања музеја у Wеb3 екосистему у Србији.

Посебан сегмент активности суперкластера Одличан3 усмерен је на пружање увида и смерница свима који желе да успеју у изазовном и промењивом Wеb3.0 свету.

 Програм ће се састојати из низа радионица и предавања. Улаз за програме суперкластера је слободан, а више о томе погледајте на линку program

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару