Читај ми!

Порше представио хибридну верзију чувеног модела 911

Уз најаву да је почетна цена 151.777 евра, немачки произвођач аутомобила „Порше" представио је нову хибридну верзију свог модела 911.

Порше представио хибридну верзију чувеног модела 911 Порше представио хибридну верзију чувеног модела 911

„Порше" је драстично унапредио култни спортски аутомобил и после опсежног програма развоја и тестирања, нови модел „поршеа" 911 „карера" GTS са хибридним погоном фокусираним на што боље перформансе – спреман је за серијску производњу.

Убрзава од нуле до сто километара на час за три секунде, и бржи је у односу на претходни GTS модел, који иначе није у категорији хибрида. Хибридни мотор новог модела има 532 коњске снаге.

Максимална брзина коју може да постигне је 312 километара на час. Нови 911 такође има измењени дизајн, бољу аеродинамику, свеж ентеријер, унапређену опрему. Емитује и мање угљендиоксида у односу на друге моделе", наводи се на званичном порталу Компаније.

„Први пут у историји нашег светски познатог бренда којa траје 61 годину, уградили смо погонски систем у путнички модел 911. Овај хибрид са иновативним перформансама чини га још динамичнијим", изјавио је потпредседник „Поршеове" линије модела 911 и 718, Франк Мозер.

Мозер је додао да, током развоја новог хибрида, компанија није желела „ништа да препусти случају" и истакао: „Тестирали смо нови 911 у различитим услова широм планете – од јаке хладноће до великих врућина, што је био случај током последњих фаза тестирања у Дубаију". Електромотор у турбопуњачу издувних гасова функционише као генератор струје.

За нове моделе „Поршеови" инжењери су користили знање стечено у тркама као основу за дизајнирање хибридног система. „Развили смо и тестирали широк спектар идеја и приступа да бисмо дошли до хибридног система који би савршено одговарао 911. Резултат је јединствени погон који се уклапа у укупни концепт модела 911“, нагласио је Мозер.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије