Читај ми!

Твитер прети тужбом због Тредса; Маск: Конкуренција је у реду, али варање није

Компанија Твитер упутила је писмо шефу Мете Марку Закербергу у којем наводи да намерава да заштити своје право интелектуалне својине. Конкуренција је у реду, али варање није, поручује власник Твитера Илон Маск.

Твитер прети тужбом због Тредса; Маск: Конкуренција је у реду, али варање није Твитер прети тужбом због Тредса; Маск: Конкуренција је у реду, али варање није

Адвокат Алекс Спиро је у писму навео да се од „Мете“ захтева да престане да користи поверљиве информације које су потекле из Твитера.

„Захтевамо да ‘Мета’ одмах предузме кораке како би престала да користи било какве пословне тајне Твитера или друге високоповерљиве информације“, наводи се у писму.

Спиро, наиме, оптужује „Мету“ да је ангажовала бивше запослене „Твитера“ који су имали приступ таквим подацима.

Портпарол „Мете“ Енди Стоун одговорио је да нико у инжењерском тиму Тредса није бивши запослени „Твитера“.

Власник „Твитера“ Илон Маск је на својој платформи објавио да је „конкуренција у реду, али да варање није“.

Одговор на промене у Твитеру

Да подсетимо, „Мета“ је у среду преко ноћи лансирала своју нову платформу Тредс.

До четвртка по подне, технолошки гигант, који такође поседује Инстаграм и Вотсап, тврдио је да је било 30 милиона пријава на нову платформу.

Стручњаци сматрају да је Тредс „Метин“ одговор на Твитер који се суочио са великим променама откако је Маск завршио са преузимањем платформе, што га је коштало 44 милијарде долара.

Шеф компаније „Тесла“ и „Спејс екс“ отпустио је половину од 8.000 радника „Твитера“. Такође, уклонио је претходни систем верификације заснован на значају и заменио га Твитер Блу шемом, заснованом на плаћању.

Објаве до 500 карактера

Тредс је направио „Метин“ Инстаграм тим, а према опису, ова друштвена мрежа служи за „дељење текстуалних садржаја и придруживање јавним разговорима“.

Објаве могу бити дугачке до 500 знакова и укључују линкове, фотографије и видео-записе до пет минута.

Појављују се у временској линији, а постови се могу лајковати, делити и може се одговарати на њих.

Корисници могу да користе своје постојеће Инстаграм акредитиве за креирање налога на Тредсу. Корисничка имена и верификација се преносе, што значи да Тредс може брзо да окупи огромну групу познатих личности, спортиста, политичара, спортских клубова, новинских кућа и брендова који већ користите Инстаграм.

Међу првим отвореним налозима су они за Нетфликс и Ратове звезда, кувара Гордона Ремзија, поп звезду Шакиру, возача Формуле 1 Ланда Нориса, НБА звезду Сета Карија и самог Марка Закерберга, али и налози Интернет портала РТС-а (rtsportal) , бројних политичара међу којима и  председника Србије.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара