Читај ми!

Твитер напушта добровољни кодекс ЕУ против дезинформација, али обавезе остају

Друштвена мрежа „Твитер“ напустиће кодекс добре праксе за борбу против дезинформација у Европској унији, али ће њене обавезе у овој области остати и по новом закону, изјавио је европски комесар за унутрашње тржиште Тијери Бретон.

„Твитер напушта добровољни кодекс ЕУ против дезинформација. Али обавезе остају. Можете да бежите, али не можете да се сакријете. Поред добровољних обавеза, борба против дезинформација ће постати законска обавеза према Закону о дигиталним услугама од 25. августа 2023. године. Наши тимови ће бити спремни за примену“, написао је Бретон на Твитеру.

У октобру 2018. године, на предлог Европске комисије, интернет платформе, укључујући Гугл, Мајкрософт и Твитер, потписале су кодекс добре праксе за борбу против дезинформација.

Раније је шеф дипломатије ЕУ, Жозеп Борељ изразио забринутост због планова новог власника Твитера, Илона Маска да „ослаби“ контролу над садржајем на овој популарној друштвеној мрежи, јер би то, према његовом мишљењу, могло да закомпликује борбу против онога што ЕУ сматра „дезинформацијама и манипулацијом информацијама“.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво