Читај ми!

Мобилни телефон и интернет као насушна потреба

Некада су се поруке и писма слали коњским кочијама, а данас на клик мобилним телефонима. У години у којој се обележава пола века од првог позива мобилним телефоном, свет се приближава броју од девет милијарди активних апарата. Чини се да је прави одабир уређаја који утиче на приватни, пословни и друштвени живот, постао битнији него икада.

Као и особине наших пријатеља, постале су нам битне и карактеристике нашег мобилног телефона. Чини се да је прави одабир уређаја који утиче на приватни, пословни и друштвени живот постао битнији него икада.

„Досадашњом анализом смо утврдили да корисници желе добру камеру и добру батерију. Батерију која ће им издржати цео дан, долазе фрустрације ако се батерија истрошила пре времена. Процесор је можда тек на трећем месту", рекао је Ђорђе Јовановић из „Сјаоми Србија".

„Најбитнија карактеристика је углавном цена па се онда у том овкиру бира произвођач и модел. Екрани су сада углавном добри па је одабир углавном везан за камеру, батерију, дизајн и перформансе", изјавио је Игор Ракоција испред Јутјуб канала Балкантех.

Разлоге за масовну употребу и зависност од мобилних телефона, треба тражити у савременом начину живота, сматрају социолози.

„Свет је постао глобализован, физичко место боравка је престало да буде важно, људи живе у једном, другом граду, мењају послове, кидају друштвене мреже. Једини начин да данас останемо једни са другима, а то је наша насушна потреба, је заправо мобилни телефон и интернет који је саставни део ове справе", каже социолог Далибор Петровић.

Примена вештачке интелигенције вероватно је најзанимљива карактеристика нових модела мобилних телефона. Непрестано учи о нама и нашим навикама, саветују нас, прате здравствено стање, а у будућности можда преузме и неке од наших обавеза.

Поред свега, на једно питање мишљења су различита: Да ли нам мобилни телефон омогућава да се са неким зближимо или нас друштвено раздваја?

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара