Читај ми!

И у Француској отворена истрага против ChatGPT-а

Француска агенција за заштиту приватности саопштила је да истражује неколико притужби на рачун ChatGPT-а након што је та апликација забрањена у Италији.

И у Француској отворена истрага против ChatGPT-а И у Француској отворена истрага против ChatGPT-а

Из Француске агенције за заштиту приватности кажу за Ројтерс да су примили неколико притужби на рачун апликације ChatGPT и да их истражују.

Претходно је шпанска агенција за заштиту података АЕПД затражила од Европског комитета за заштиту података да истражи оптужбе на рачун апликације ChatGPT чији је власник компанија OpenAI.

„АЕПД разуме да глобалне операције обраде које могу да имају значајан утицај на права појединаца захтевају координисане одлуке на европском нивоу“, рекли су из АПЕД-а за Ројтерс.

Додали су да су управо због тога тражили да питање ChatGPT-а буде отворено на следећој пленарној седници Европског комитета за заштиту података.

Крајем марта, италијанска агенција за заштиту података саопштила је да је отворила истрагу против ChatGPT апликације компаније Open AI због сумње за кршење правила за прикупљање података корисника и да је због тога привремено ограничила коришћење личних података италијанских корисника.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво