Маск опет најављује промене у раду Твитера

Илон Маск, власник Твитера, најавио је промену плаћене функције Твитер блу од 15. априла. Од тог датума, само верификовани претплатници ће моћи да имају постове препоручене другим корисницима и да гласају у анкетама.

Маск је објавио да су најављене измене „једини реалан начин да се реши напредни AI бот који преузима власт":  „Гласање у анкетама ће захтевати верификацију из истог разлога“, преноси Би-Би-Си.

Тако постови са налога који се не плаћају неће бити укључени у препоручене твитове „За вас“.

Илон Маск је раније изјавио да плаћена верификација значајно повећава трошкове коришћења ботова и чини њихово идентификовање лакшим. Ипак, неки од корисника друштвених медија критикују овакав потез.

Из компаније Твитер прошле недеље су саопштили да ће уклонити верификован статус одређених налога који датирају из времена пре него што је Маск купио Твитер.

Kорисницима се тренутно наплаћује седам долара месечно за верификацију плавим квачицама, што им омогућава приступ додатним функцијама.

Некадашњи радник у компанији Твитер, који је желео да остане анониман, рекао је за да је циљ тима био да заштити кориснике од штете у стварном свету, а да је најновија мера управо – супротна од тога: „Верификовани корисници ће користити своју моћ и своје присуство на платформи да утичу на било шта, од ширења дезинформација до стварне штете за кориснике на целом свету, и то је једна тиха невидљива претња.

Маск је прошле године, када је купио Твитер, објавио да има жељу да се тој платформи „максимално верује“ и да то „није начин да се заради новац“.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво