Читај ми!

Независно истраживање показало да корисници у Србији имају најбоље искуство са А1 мобилном мрежом

Независна компанија за глобалну аналитку Opensignal је тестирајући 15.059 уређаја од октобра до децембра 2021. утврдила да је А1 мрежа на првом месту у шест од седам категорија које се мере, а у три категорије је апсолутни победник када је реч о мобилном интернету.

Истраживање Opensignal-а показало је да је А1 мобилна мрежа у Србији апсолутни победник у категоријама брзине download-а, доступности 4Г мреже и видео искуству, док прво место дели у категоријама искуства при коришћењу гласовних апликација, видео игара и брзини upload-а.

Ово истраживање потврдило је резултате РАТЕЛ-овог извештаја за други квартал 2022. године које је, између осталог, показало да је у прва два квартала 2022. и целој 2021. години највише корисника мобилне телефоније у Србији прелазило у А1 мрежу.

„Квалитет услуга, у комбинацији са садржајном понудом, довео је до тога да у два независна мерења - извештај Opensignal -а и пре тога РАТЕЛ-ов, остваримо одличне резултате, који су прави показатељи позитивног искуства и задовољства наших корисника", каже Ненад Зељковић, главни директор за технику А1 Србија и А1 Словенија.

Зељковић истиче да је захваљујући једном од највећих инвестиционих циклуса компаније и подршци А1 Телеком Аустрија Групе, компанија А1 Србија изградила више од 130 нових базних станица током претходне године. Захваљујући томе радио капацитети су проширени чак за 60 одсто, а укупно је повезано око 850 базних станица оптиком.

„То је резултирало тиме да А1 мрежа у потпуности задовољава највише технолошке стандарде и растуће потребе корисника," наглашава Ненад Зељковић.

Opensignal је независни глобални стандард за разумевање правог стања светских мобилних мрежа, а заснован је на мерењима стварних корисничких искустава.

Применом научне анализе извршено је на милијарде мерења на уређајима, захваљујући чему се добија реалан увид у корисничко искуство на мобилним мрежама. Спроводећи независна мерења на свим већим мрежама оператора широм планете, Opensignal извештаји су глобално етаблирани у свим областима ове индустрије.

Актуелно истраживање у Србији обављено је од 1. октобра до 29. децембра 2021. Укупан број корисничких уређаја које су анализирали је износио 15.059, а током периода од 90 дана извршили су укупно 45.877.878 мерења.

„Прикупљамо резултате широког спектра мерења (не само брзину) путем аутоматских тестова, али и путем тестова које иницирају сами корисници. Меримо реално корисничко искуство - без симулација, без предикција, меримо искуство коришћења мобилних уређаја у стварном свету, онакво какво заиста јесте," кажу у Opensignal-у о чијој методологији рада се више може пронаћи на сајту компаније.

четвртак, 04. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару