Читај ми!

Маск рекао запосленима на Твитеру да би више волео да се угледају на Вичет и Тик-ток

Илон Маск се први пут, додуше онлајн, састао са запосленима на Твитеру и рекао им да би требало да се више угледају на Вичет и Тик-ток уколико имају намеру да остваре његов циљ да досегну број од милијарду корисника.

На питање како би Твитер могао да повећа своју базу корисника и повећа њихово ангажовање, Маск је објаснио како би апликација требало да понуди више погодности и да се побрине да „се људи добро забаве и информишу“, преносе запослени који су имали прилику да чују његово онлајн обраћање.

Направио је поређење са Вичетом, „супер“ апликацијом која се користи у Кини, а која је уједно и друштвена мрежа, портал за плаћање, има игрице, па чак може да се наручи и превоз.

„Ван Кине не постоји апликација слична Вичету“, рекао је Маск, пошто је закаснио 10 минута на виртуелни састанак са запосленима. „У суштини, у Кини се живи на Вичету. Ако то успемо да постигнемо са Твитером, остварићемо велики успех".

Такође је похвалио и Тик-ток алгоритам да није „досасан“, рекавши како би „могли да усавршимо Твитер на исти начин да буде занимљив“. Посебно је ставио нагласак на то да је Твитер бољи у објављивању вести.

„Мислим да Твитер може бити много бољи у информисању људи о озбиљним проблемима“, рекао је Маск. На питање како ће успех Твитера изгледати за пет до 10 година, одговорио је да би компанија требало да „допринесе јачој, дуготрајнијој цивилизацији у којој ћемо боље разумети природу стварности“.

Током разговора, Маск је поновио да жели да се Твитер више ослања на претплате и плаћања, сугеришући да људи треба да плате да би отворили налог. У једном тренутку је предложио и да се уведе етикета „ироније“ како би корисници јасније могли да објасне поруку своје објаве.

Такође је поновио раније коментаре о жељи да се обрачуна са ботовима и нежељеном поштом, рекавши да „треба да буде много скупље имати војску тролова“. Извршни директор „Тесле“ је још раније запретио да ће раскинути договор о преузимању због проблема са ботовима, што је подстакло Твитер да му пружи широк приступ подацима као доказ добре воље.

Све у свему, Маскови коментари запосленима на Твитеру најављују озбиљну намеру да изврши велике промене на овој друштвеној мрежи уколико се реализује његова понуда да преузме компанију у своје власништво.

Рекао је да жели да компанију учини финансијски дисциплинованијом, али да није у потпуности против тога да „изузетни“ запослени наставе да раде од куће. Оклевао је да саопшти одлуку хоће ли бити и извршни директор Твитера када га преузме, али је јасно ставио до знање да ће бити врло ангажован у погледу пословања.

Пред крај разговора, Маск је пребацио тему на свемир, старост Земље и потенцијално мртве цивилизације на другим планетама, рекавши да „још није видео никакве стварне доказе да постоје ванземаљци“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару