Читај ми!

Три у један – слушалице, заштита од буке и пречистач ваздуха

Познатa по својим кућним апаратима, као што су усисивачи и пречистачи ваздуха, компанија „Дајсон“ је лансира бежичнe слушалицe које имају уграђен систем за филтрирање ваздуха. Компанија каже да је њен производ „Дајсон зон“ намењен милионима становника градова широм света који су изложени високим нивоима загађења ваздуха и прекомерној буци.

Три у један – слушалице, заштита од буке и пречистач ваздуха Три у један – слушалице, заштита од буке и пречистач ваздуха

Компанија „Дајсон“ је најавила свој први носиви производ у коме су обједињена достигнућа остварена у производњи перчистача ваздуха, у сет блутут слушалица које осим што прочишћавају ваздух, смањују и ниво буке.

За разлику од било чега што су до сада производили у „Дајсону“, блутут слушалице које прочишћавају ваздух су привукле велико интересовање, додуше, углавном због необичног изгледа. У питању је сет великих плишаних слушалица са пластичном маском која иде од уха до уха преко уста, а многе је подсетила на маску Бејна, Бетменовог противника из филма Успон мрачног витеза.

Међутим, главни инжењер компаније, Џејк Дајсон, наглашава да је загађење ваздуха глобални проблем и да утиче на сваког од нас где год да идемо. У нашим домовима, у школи, на послу, док путујемо, било пешке, бициклом, јавним превозом или сопственим колима.

Дајсон зон прочишћава ваздух који удишете док сте у покрету. А за разлику када носите маску за лице, удишете прочишћен ваздух“, тврди инжењер.

Слушалице имају уграђен мотор, вентилатор компресора и двослојни филтер за пречишћавање ваздуха у свакој слушалици. Ваздух се увлачи кроз филтере који уклањају до 99 одсто честица величине до 0,1 микрон, укључујући полен, бактерије и прашину, као и гасове попут сумпор или азот-диоксида.

Филтрирани ваздух затим пролази дуж унутрашњег дела визира који се налази тик испред уста и носа, а не додирује лице.

Слушалице имају сензоре који детектују којом брзином се корисник креће и тако аутоматски подешава проток ваздуха између три нивоа интензитета како би се осигурало да корисник добија до пет литара чистог ваздуха у секунди, што је еквивалентно брзини дисања при џогирању.

Сензор квалитета ваздуха у левој слушалици прати нивое загађења у реалном времену и шаље податке у апликацију на телефону и кориснику говори када да замени филтере, који би требало да трају око 12 месеци у Европи или мање у загађеним срединама.

Слушалице и маска су подесиве по величини и маска се може спустити на браду или скинути што аутоматски зауставља вентилаторе, како би кориснику омогућили да разговара.

Технологија активног поништавања буке у слушалицама Дајсон зон, слична је оној која се налази у слушалицама других произвођача, на којима микрофони прате јачину спољашњег звука и имају компресоре који се налазе у обема слушалицама. Слушалице се могу користити без визира за пречишћавање ваздуха.

Батерија траје до четири и по сата при најнижој стопи пречишћавања, или максимално 90 минута уколико корисник трчи. Ако се користе пак само као слушалице, батерија траје и до 40 сати.

Слушалице Дајсон зон би требало да се појаве у продаји на јесен по још не објављеној промотивној цени, за коју се претпоставља да ће се кретати у распону од 600 до 1.200 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару