Читај ми!

Од рођења до првог дана школе – "Bebbo" апликација нуди одговоре за младе родитеље

"Bebbo" мобилна апликација доступна је од данас у „Гугл“ и „Епл“ онлајн продавницама. "Bebbo" је подршка која треба родитељима у првим годинама живота њиховог детета, како би пратили раст и развој, бринули о здрављу и исхрани детета, правовременим педијатријским прегледима и вакцинацији, али и бринули о себи.

Bebbo је унапређену верзија апликације ХалоБеба – Ваш сапутник у родитељству коју су развили УНИЦЕФ у Србији и Градски завод за јавно здравље Београд, заједно са телефонским саветовалиштем ХалоБеба, а у сарадњи са „Нордеус“ фондацијом.

Нова апликација Bebbo биће доступна у 11 земаља и територија, на 19 језичких варијанти.

Информације о дојењу, исхрани, вакцинацији, игри, учењу и здрављу, најтраженије су међу родитељима, а Bebbo апликација нуди управо одговоре на ова питања, као и на доказима засноване савете у вези са здрављем деце.

„Нова и унапређена ХалоБеба мобилна апликација – Bebbo – је наш поклон онима који су најважнији у првим годинама живота сваког детета - а то су родитељи. Нудећи практичне смернице и савете, овај иновативни алат је корак ка безбрижнијем и подстицајном родитељству. Надамо се да ће ова унапређена и побољшана апликација постати савезник у одрастање сваког детета и подршка родитељима ако имају било какве недоумице. Посебно смо поносни на чињеницу да је Регионална канцеларија УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију препознала иновативни квалитет оригиналне ХалоБеба апликације, на чијим темељима је настала Bebbo апликација, и омогућила је да ова нова апликација буде доступна и ван граница Србије“, изјавила је Дејана Костадинова, директорка УНИЦЕФ-а у Србији.

Овај свеобухватни водич за родитељство и одрастање детета доступан је корисницима и Андроид и iOS уређаја, у онлајн, али и офлајн модалитету када се садржај претходно учита са интернета. па ће бити доступна и онима који немају увек интернет конекцију.

„Велико нам је задовољство што ће саветовалиште ХалоБеба Градског завода за јавно здравље Београд на овај начин проширити и обогатити подршку коју свакодневно пружа родитељима и свима који се о деци старају. Саветовалиште годишње пружи скоро 150.000 савета телефоном, пре свега о нези деце током болести, стомачним грчевима, хигијени и дневним рутинама, саветима у вези дојења и исхране, значају вакцинације, али и о стимулацији развоја, значају односа родитеља и деце и другим темама за које постоји интересовање. Стручан и правовремен савет телефоном уз изузетну љубазност сестара, је за многе родитеље прави, лек, који их умири и охрабри. Израдом апликације Bebbo, Завод и УНИЦЕФ су наставили дугогодишњу успешну сарадњу у циљу добробити деце“, изјавила је проф. др Душанка Матијевић, директорка Градског завода за јавно здравље Београд.

„Нордеус“ фондација, као партнер, и стручњаци компаније „Нордеус“ били су инструментални за развој апликације.

„Знање и технологија не познају границе, већ њихова снага расте дељењем. Томе у прилог говори и то да овакав систем подршке прелази границе наше земље и шири свој позитивни утицај. Поносни смо због прилике да, од првог дана, допринесемо својим знањем и искуством. Овако широко доступна и бесплатна подршка много значи, како родитељима, тако и деци, а посебно је непроцењива сада, када су и здравствени и образовни системи пред изазовима пандемије“, изјавио је Бранко Милутиновић, генерални директор „Нордеуса“ и један од оснивача фондације.

Садржај апликације може се персонализовати према узрасту детета, а сви подаци се чувају на личном уређају корисника. Могу га користити оба родитеља истовремено за једно или више деце.

Помоћу апликације Bebbo, родитељи могу да редовно прате раст свог детета и добију препоруке како да подстакну напредовање у складу са дечијим узрастом. Овај интерактивни водич кроз родитељство омогућава родитељима да евидентирају превентивне педијатријске и друге лекарске прегледе, прате календар вакцинације, бележе примљене вакцине, добију подсетник о предстојећим вакцинацијама. Такође, када им понестану идеје за дневне активности са децом, могу да консултују Bebbo апликацију, која ће препоручити управо оне које највише подстичу учење и развој, а ту је и библиотека савета са преко 700 чланака и видео-записа.

Bebbo апликација је део Програма подршке подстицајном родитељству кроз игру, који спроводе
УНИЦЕФ и Влада Републике Србије, уз подршку ЛЕГО фондације.

петак, 05. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару