Читај ми!

Револуција на помолу, НФТ из корена мења тржиште некретнина

„Пропи“, блокчејн компанија за некретнине, покренула је прве НФТ-ове подржане непокретностима у САД. Та компанија је планирала да користи блокчејн технологију како би олакшала процес продаје некретнина у стварном свету увођењем концепта паметних уговора. Али, је први стан у Украјини продала као НФТ и сада улази на тржиште САД.

„Пропи“ користи НФТ за токенизацију непокретности у САД, а платформа је прошле године омогућила прву продају стана путем НФТ-а. Мајкл Арингтон, оснивач Тек кранча и крипто инвеститор, продао је на аукцији стан у Кијеву као НФТ како би показао потенцијал који НФТ има у тржишту некретнина.

„Пропи“ ће, према писању Криптослејта прву аукцију некретнина у САД отворити 8. фебруара, и то за кућу на Флориди.

Компанија је активан учесник на крипто тржишту, омогућава куповину некретнина засновану на блокчејну од 2017. године, али ово је први пут да је токенизирала имовину у облику НФТ-а.

А сада, компанија доноси прве НФТ-ове са некретнинама у САД.

Како то функционише

Запис о куповини поставља се на непроменљиви блокчејн ланац и пружа приступ правним документима и власништву. На тај начин се смањују трошкови купаца и убрзава процес куповине, тако што им омогућава да купе некретнину за неколико минута.

План је да се прошири понуда на глобалном нивоу и обезбеди јединствени оквир за куповину некретнина коришћењем блокчејн технологије.

Ако успеју, купци ће добити некретнину са седиштем на Флориди, поседујући ентитет са седиштем у САД чија су власничка права повезана са НФТ-јем.

Директорка „Пропија“ Наталија Карајева изјавила је да је компанија развила све неопходне паметне уговоре и компатибилан правни оквир који ће јој омогућити да токенизује било коју некретнину у САД.

Компанија планира да то имплементира на глобалном нивоу, и тако обезбеди јединствен оквир за куповину некретнина коришћењем блокчејн технологије.

„Пропи“ омогућава агентима и брокерима платформу која може да обради цео процес продаје некретнина - од оглашавања до закључења посла. Платформа користи сигурност на нивоу банке за управљање трансферима новца, што захтева вишеструке верификације пре него што до трансфера уопште дође. Трансакције се могу обављати у доларима, криптовалутама или у облику незаменљивих токена (НФТ), а запис о куповини се поставља на непроменљиви ланац.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару