Читај ми!

Ускоро нова платформа РТС Планета Плус – шта корисници могу да очекују

На конференцији „Content to Consumer“, премијерно је представљена нова интернет платформа Јавног медијског сервиса - РТС Планета Плус. Корисницима ће ускоро на једном месту бити доступна својеврсна сублимација антологијских и најгледанијих наслова из продукције јавног сервиса.

Један од првих новитета у Новој години које припрема Радио-телевизија Србије за гледаоце у Србији и широм света, нова је платформа са премијум садржајима.

„РТС Планета Плус је наш најновији развојни пројекат. Настао је као последица праћења корисничких навика и потреба. Закључили смо, анализирајући податке на РТС Планети да они желе једноставније да дођу до специјализованих садржаја, тако да нудимо ширу а специјализовану програмску понуду, која ће ускоро бити доступна свим корисницима широм света“, објаснила је Татјана Ћитић, помоћница извршног директора Сектора за развој РТС-а.

Који је главни адут платформе 

Главни адут те платформе је изузетна листа аутора који потписују највеће серијске и филмске наслове у историји телевизије и играног програма.

„У архиви РТС-а чувамо прве радове које је управо на Телевизији Београд реализовао Срђан Карановић, Слободан Шијан, Здравко Шотра, Александар Ђорђевић, али исто тако и неке антологијске драме Александра Поповића, Душана Ковачевића, Синише Ковачевића, изванредни сценарији Синише Павића, Гордана Михића. Све је то екранизовано на Телевизији Београд“, истиче Горица Зарић, одговорна уредница.

Најобимнији сегмент Планете Плус је играни, серијски и драмски програм који је Радио-телевизију Србије учинио најуспешнијом продуцентском кућом у региону.

ТВ драма, као аутентичан телевизијски формат заживела је на Телевизији Београд и сачувала посебан статус у стручној јавности, али и међу публиком.

„Постојала је потреба и од стране корисника, али и од нас, који смо у РТС-у, да креирамо те садржаје до којих корисници могу да дођу: да се тај играни програм, од серијских до целовечерњих филмова, а пре свега, аутентични телевизијски формат – ТВ драма учини доступним корисницима и садашњим и будућим корисницима Планете Плус“, каже Горица Зарић.

На једном месту биће доступна широка плејада антологијских и најгледанијих наслова из продукције Јавног сервиса: филмски и серијски програм и богат документарни програм. Корисници ће моћи да уживају и у нотама врхунских извођача класичне музике и џеза.

понедељак, 08. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару