Читај ми!

„А1 Србија“ уручио девет милиона динара пројектима за децу

Компанија А1 Србија издвојила је укупно девет милиона динара за реализацију пројеката намењеним најмлађима, у оквиру другог циклуса програма „Свет какав желиш“. Са по три милиона динара награђена су три пројекта из сфере јавног здравља, образовања и екологије, које је претходно селектовао жири састављен од експерата из поменутих области.

На пољу образовања награђена је инцијатива „Заиграни“ Центра за развој партиципативног образовања, чији је циљ опремање вртића у Србији иновативним еколошким играчкама, које код деце подстичу креативност и развој способности за учење.

У области јавног здравља препозната је „Апликација за рану интервенцију“ коју је покренуо Лого-центар, а која ће помоћи родитељима да адекватно прате развој своје деце. У сегменту екологије истакла се иницијатива „Засадимо живот заједно“ организације Башта може свашта – програм додатне наставе за основце, који узгојем здравих намирница помажу деци оболелој од рака.

Новчана средства намењена за реализацију одабраних пројеката сакупљена су тако што је А1 издвајао износ једне месечне претплате при сваком склопљеном уговору за Прву тарифу, током промотивног периода који је трајао до краја септембра. На тај начин Прва тарифа, поред пакета који омогућава најлакшу и најефикаснију комуникацију родитеља и школараца, пружила је и могућност да свако од нас помогне реализацију ових важних активности.

„Наша компанија дуги низ година настоји да квалитативно мења своје окружење, како бисмо генерацијама које долазе оставили овај свет као боље, безбедније и безбрижније место за живот. Заједница у којој живимо доноси све већи број идеја које могу да доприносе конкретним променама, а ми смо ту да их подржимо и помогнемо њихову реализацију. Кроз друштвено одговорни програм 'Свет какав желиш' већ смо подржали три пројекта који су тренутно у фази реализације, а јавно здравље, образовање и екологија остаће кључне области нашег друштва у оквиру којих ћемо настојати да покрећемо важне промене“, изјавила је Ана Борош Тодић, стручњак за корпоративне комуникације у компанији А1 Србија.

Партнер компаније А1 на програму „Свет какав желиш“ је регионална организација "Propulsion", а селекцију пројеката вршио је тим експерата из области јавног здравља, образовања и екологије, у следећем саставу: Ана Мартиноли, професорка на Факултету драмских уметности; Ана Мирковић, психолошкиња и ко-оснивач Института за дигиталне комуникације; Анђелка Грујичић, специјалисткиња социјалне медицине; Немања Ђорђевић, екпсерт за образовне политике; Владимир Ђурђевић, метеоролог и професор на Физичком факултету.

Сви заинтересовани грађани могу пратити развој овог програма путем сајта, где такође могу додатно да се упознају са награђеним иницијативама.

субота, 03. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару