Читај ми!

Закерберг се извинио корисницима, пад система га коштао седам милијарди долара

Шест сати је цео свет био без Фејсбука, Инстаграма, Месинџера и Вотсапа, а Марк Закерберг се извинио свим корисницима ових платформи које се налазе у његовом власништву, мада је, како наводе медији, њега овај прекид највише коштао.

Фејсбукови сервиси су 4. октобра пали у целом свету, а опоравак је трајао чак шест сати, што је најдужи прекид у раду ове платформе још од 2008. године када је Фејсбук био ван строја скоро цео дан.

Из компаније су издали саопштење да се није реч о хакерском нападу, већ да је грешка направљена на њиховој страни, током унапређивања софтвера који покреће сервере, а Марк Закерберг се извинио корисницима.

„Фејсбук, Инстаграм, Вотсап и Месинџер се враћају. Извините на сметњама које сте имали данас – знам колико се ослањате на наше услуге како бисте остали у вези са људима до којих вам је стало“, написао је Закерберг пошто је проблем отклоњен.

Његово извињење је изазвало на стотине хиљада коментара међу којима су се, неочекивано нашли и они који су му захвалили на овој паузи.

„Хвала, шефе“; „Хвала ти што си нам омогућио да се мало одморимо од друштвених мрежа, баш сам се лепо наспавао ноћас без нотификација“; „Ма хвала ти, јер сам због тих сметњи синоћ коначно мирно спавао“, стоји у неким коментарима.

„Мање трачева на друштвеним мрежама је најлепши поклон који је неко могао да подари човечанству“; „Молим те, искључи их поново за викенд, макар“; „Била сам у ресторану и први пут после дужег времена сам видела како људи причају једни с другима“, само су још неки од коментара.

„У ствари размишљам да угасим профиле на друштвеним мрежама пошто сам после онога јуче видео колико ми је живот лакши“, закључују поједини Закербергови пратиоци.

У сваком случају, нису сви били тако расположени за шалу, и прилично су били гневни, посебно они који и зарађују захваљујући овим платформама.

Иначе и самог власника Фејсбука, ових шест сати је прилично коштало. Лично богатство Марка Закерберга је за неколико сати пало готово за седам милијарди долара, па је самим тим пао на пету позицију најбогатијих људи на свету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару