Читај ми!

Небојша Бјелотомић – нови директор Иницијативе „Дигитална Србија"

Небојша Бјелотомић данас ступа на позицију директора Иницијативе „Дигитална Србија", невладине и непрофитне организације са циљем стратешког развоја јаке и глобално конкурентне дигиталне економије у Србији.

Нови директор Иницијативе „Дигитална Србија“ један је од највећих гласноговорника визије о Србији као лидеру у дигиталној економији 21. века око које је пре четири године настала ова организација, а био је и један од првих чланова њене Скупштине.

Има скоро 20 година искуства на различитим лидерским позицијама у компанијама у дигиталном екосистему наше земље, а у претходној години се ангажовао и као активни ментор и инвеститор који подржава развој домаћих старт-апа. Само у последњих неколико месеци као пословни анђео подржао је домаће старт-ап тимове у њиховим напорима за ширење на светском тржишту и директно учествовао у две инвестиције укупне вредности од пола милиона евра.

Небојша Бјелотомић је рођен у Београду, а дипломирао је као стипендиста Бостонског универзитета у области биомедицинског инжењеринга. Каријеру је започео у једном америчком старт-апу, а након повратка у Србију радио је у ИБМ-у, затим и у "Fujitsu Siemens"-у где је врло брзо дошао до позиције са које је водио пословање у целом региону.

Паралелно је наставио своје усавршавање магистратуром у области менаџмента и маркетинга и постао директор компаније "Printec" која се бави развојем решења за аутоматизацију финансијских трансакција, да би последњих пет година провео на месту директора компаније „Сага“ која је у том периоду забележила значајан раст – поред учвршћивања позиција у традиционалним областима, надгледао је развој сегмента за вештачку интелигенцију и data science.

На новој позицији, Бјелотомић ће, у координацији са Управним одбором и ширим чланством организације, дефинисати даљи стратешки развој, усмераваће програме потребне за спровођење те стратегије, градити партнерске односе са релевантним организацијама и институцијама из приватног, јавног и цивилног сектора и водити тим Извршне канцеларије.

„Пред Иницијативом 'Дигитална Србија' је изузетно узбудљив период у коме ће наши чланови моћи да, по ко зна који пут, употребе не само компанијске ресурсе, знање и искуство, већ и личну мотивацију својих лидера и њихову мрежу контаката како би подржали развој дигиталне економије наше земље. Убеђен сам да ће Небојша Бјелотомић са великим успехом наставити да крчи пут на коме смо већ однели много победа и пуним срцем живети велику идеју која нас је окупила“, каже Бранко Милутиновић, председник Управног одбора организације.

На место директора Иницијативе „Дигитална Србија“ Бјелотомић долази уместо Небојше Ђурђевића који је на тој позицији провео три године, а који ће у наредном периоду блиско сарађивати са Бјелотомићем, наставити да активно учествује у даљем раду организације и доприноси својим искуством и доменском експертизом као саветник Управног одбора за стратешка питања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 03. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару