Читај ми!

Хауспарти, најтраженија апликација карантина за дружење одлази у заборав

Након невероватног успеха који је „Хауспарти“ постигао захваљујући немогућности млађих генерација да се друже уживо, апликација ће у октобру постати део прошлости.

Хауспарти (Houseparty), апликација за видео-ћаскање која је постала популарна када је карантин уведен прошле године у земљама широм света, одлази у заборав, пише Гардијан.

Платформа омогућава људима да сврате у собе за видео-ћаскање са пријатељима и огроман пораст потражње забележен је током првог таласа ограничења кретања због коронавируса, са чак 50 милиона регистрација у месецу.

Хауспарти је у власништву „Епик гејмса“ (Epic Games), исте компаније која производи Фортнајт, а прошле године је интегрисана у ову популарну видео-игру, омогућавајући корисницима да учествују у видео-ћаскању током играња.

Апликацију су у компанији описали као „нешто најбоље кад је дружење у питању, а да није у стварном животу“. Њена популарност вртоглаво је расла када је виђање пријатеља постало немогуће током већег дела 2020. године.

Метаверзум у фокусу

Најављујући повлачење Хауспартија, компанија „Епик гејмс“ наводи да више не може да посвети пажњу коју апликација или њена заједница заслужује.

„Не доносимо олако одлуку да укинемо апликацију. Тим који стоји иза Хауспартија ради на стварању нових начина за смислене и аутентичне друштвене интеракције у метаверзуму, у читавој породици 'Епик гејмса'“, објашњавају у компанији.

На свом врхунцу популарности, Хауспарти се нашао на удару недоказаних гласина да је апликација изазвала хаковање других корисничких налога укључујући Нетфликс, И-беј, Инстаграм и Спотифај.

„Епик гејмс“ понудио је тада награду од милион долара свакоме ко би успео да то докаже. Нико се није појавио са доказима.

Хауспарти је повучен из свих продавница апликација. Они који имају апликацију инсталирану моћи ће да је користе до октобра, када ће званично постати део прошлости.

Компанија „Епик гејмс“ купила је Хауспарти за пријављених 35 милиона долара 2019. године, али се сада концентрише на метаверзум, то јест заједнички простор виртуелне стварности у којем су границе између стварног и дигиталног света замагљене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 04. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару