Читај ми!

Фолксваген и Мајкрософт удружују снаге због аутономне вожње

Произвођач аутомобила компанија „Фолксваген груп“ и софтверска компанија „Мајкрософт“ најавили су да ће сарађивати на убрзавању развоја система за аутономна возила. Ове две компаније већ неколико година сарађују на развоју система за умрежавање, али сада ће сарадњу проширити и на аутономну вожњу.

Идеја је да „Фолксваген“ обједини своја решења на системима за аутономну вожњу са „Мајкрософтовим“ Азур клаудом како би створили концепт Платформе за аутономну вожњу (Automated Driving Platform - ADP).

Као и други произвођачи аутомобила, „Фолксваген“ има велике планове да се прошири у сферу дигиталне мобилности. Како би били конкурентни на том пољу, потребно је да развију технологију у оба правца – умрежавање аутомобила и аутономну вожњу.

Још од прошле године у „Фолксвагену“ су почели да развијају свој оперативни систем (VW.OS) за повезивање аутомобила у јединствену мрежу путем Car.Software јединице.

Међутим, као и код других произвођача аутомобила, чини се да су још увек далеко од система аутономне вожње.

С обзиром на то да развој технологије аутономне вожње захтева управљање огромним количинама података, у „Фоксвагену“ наводе да ће се ослањати на „Мајкрософтова“ решења, систем вештачке интелигенције и базе података. Ово партнерство би требало да смањи трајање развојног циклуса са месец на недељу дана, сматају у компанији.

Овиме се „Фолксваген“ придружио листи других произвођача аутомобила који су недавно увидели да им је потребна техничка подршка у развоју аутономних, умрежених, па чак и инфотејнмент система.

„Џенерал моторс“ и „Круз“ су се недавно такође, удружили са „Мајкрософтом“ са истим намерама. У међувремену „Форд“ је недавно објавио одлуку да ће његове системе од 2023. године покретати „Андроид ауто“ платформа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару