Читај ми!

Еплов аутомобил без возача стиже 2024. и имаће револуционарну батерију

Технолошки гигант „Епл“ напредује у развоју аутономних аутомобила и циља 2024. као годину када ће представити резултат напора свог инжењерског тима. Путничко возило могло би да буде на погон који укључује револуционарну технологију када је реч о батеријама.

Под окриљем пројекта „Титан“, још од 2014. године, „Епл“ променљивом брзином прави потпуно своје путничко возило, јавља Ројтерс.

У једном моменту, компанија је привремено успорила када је реч о развоју возила како би се више радило на унапређењу софтвера и редефинисали циљеви.

Даг Филд, „Еплов“ ветеран који је радио и у компанији „Тесла“, вратио се на чело пројекта 2018. године и наредне године отпустио 190 људи из развојног тима.

Од тада, „Епл“ је напредовао довољно да може да каже да је на путу до циља – конструкције возила, наводе два извора која су тражила да остану неименована јер планови компаније још нису објављени.

За разлику од ривала конгломерата „Алфабет“ (у чијем је саставу „Гугл“), који је развио возило "Waymo" као роботички такси, „Епл“ намерава да направи аутомобил за личну употребу који ће се масовно производити и продавати.  

Такође, један од „Еплових“ адута, према тренутној стратегији, је нова батерија која би „радикално“ смањила цену батерија и повећала домет оваквих возила.

„Епл“ одбија да коментарише планове који се односе на нове производе.

Направити аутомобил је изузетно велики залогај, чак и за гиганта који годишње прави стотине милиона електронских уређаја у свим деловима света.

„Тесли“ је требало 17 година да досегне ниво на којем је бележио одрживи профит правећи аутомобиле.

„Ако постоји компанија на планети која има ресурсе да то уради, то је 'Епл'. С друге стране, то ипак није мобилни телефон“, истакао је неименовани извор који је био део пројекта „Титан“.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 05. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару