Читај ми!

Мајкрософтов развојни центар Србија – Место из кога најбоља ИТ решења путују у свет

Србија данас представља једну од значајних дестинација на светској ИТ мапи захваљујући посвећеним инжењерима и тимовима људи из Развојног центра Мајкрософта, који развијају најсавременију технологију и производе, док их милиони људи користе.

Ове године Мајкрософтов развојни центар у Србији (Microsoft Development Center Serbia) са поносом прославља 15 година постојања.

„Од оснивања 'Мајкрософт' развојног центра 2005. године до данас наш тим ствара и извози најсавременије технологије и решења по целом свету. Azure Data тим у Србији ради на развоју два Azure сервиса, а уз то је и задужен за подршку код најкритичнијих корисника, што значи да руководимо кључним услугама Azure Data током нашег радног времена.

Осим тога, ми свакако постављамо трендове за Азуре решења. Историјски гледано, учествовали смо и у изради компоненти програма Виндоус в.7 и в.10, на свим едицијама SQL сервера од 2008 до 2020, на компонентама Офис пакета од 2010. до данас, као и Офис 365, и пројекту Офис Свеј

Такође радимо на 'Мајкрософт мап' пројекту и различитим технологијама које се базирају на дигиталној обради текста и слика и даљег машинског учења над истим подацима. 

Рад у 'Mајкрософт' развојном центру у Србији је данас бољи него рад у било којој међународној ИТ компанији у Европи када говоримо о изазовним пројектима, квалитету људи и могућностима за учење и раст. Тим центра чини више од 300 најперспективнијих младих људи из Србије из области информационих технологија. 

Са растом нашег тима расту и одговорности и пројекти на којима радимо, а у Београду се тренутно ради на неким од кључних елемената развоја и напретка глобалне ИТ индустрије“,  истиче Драган Томић, директор Мајкрософтовог развојног центра у Србији.

Центар је у претходних десет година проширио опсег деловања укључивши се у шире пројекте и иницијативе које ће подстаћи бржи развој српског друштва, То се пре свега односи на подршку сегменту образовања, односно помоћи младим људима у Србији да своје таленте развијају и примењују у својој земљи.  
 
„Било да радимо самостално или кроз партнерске иницијативе, циљ нам је да младим људима у Србији обезбедимо алате и вештине уз помоћ којих ће моћи успешно да дефинишу свој професионални развој у 21. веку“,  закључио је Драган Томић.  
 
Пројекти које Мајкрософтов развојни центар годинама реализује како би допринео српском друштву и заједници у којој послује, ради у сарадњи са организацијама попут „Дигиталне Србије“, „Петље“, Петнице, бројних факултета, али и уједно оснажује технолошки екосистем у Србији кроз такмичења, као што је „Бабл кап“ и иницијатива као што је "Girls in ICT". 

Сви пројекти „Мајкрософта“ у Србији су признати, како на највишем нивоу корпорације, тако и од стране милиона корисника који их свакодневно примењују, промовишу и уцртавају Србију као важну ИТ дестинацију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару