Хакери изгледа ослободили Гарминову фитнес апликацију

Има наговештаја да се фитнес апликација компаније „Гармин“ полако враћа на мрежу после потпуног прекида рада који је погодио многе кориснике широм света.

Корисници услуга компаније „Гармин“ нису могли да приступе својим подацима у апликацији због наводног хакерског уцењивачког напада. Ипак, поједини корисници почели су са објављују да им се чини да сервис поново „делимично ради“, преноси Би-Би-Си.

По медијским извештајима уцењивачи су наводно од компаније тражили 10 милиона долара да би им систем вратили на мрежу. Све се то обавља преко такозваног „ренсомвареа“ – злонамерног софтвера који хакерима омогућава да преузму контролу над системом компаније и кодирају податке, а затим траже откупнину да би их декодирали.

Из компаније нису желели да коментаришу ове тврдње нити да открију зашто је дошло до прекида рада.

Поједини корисници су објавили на Твитеру да су им њихови здравствени и фитнес подаци коначно видљиви на Гарминовој мобилној апликацији. Међутим, чини се да су бројне друге функције и даље изван мреже.

Проблеми су се појавили у четвртак и погодили су Гарминове кориснике широм света. Пилоти који користе њихову апликацију флајГармин нису успели да преузму ажурне податке из базе апликације о својим ваздухопловима који су им неопходни да поднесу контроли лета како би могли да полете.

Корисници, такође, нису били у могућности да се пријаве на сајт како би снимили и анализирали податке о свом здрављу и кондицији.

Компанија је у електронској поруци својим корисницима послала обавештење да неће више одговарати на корисничке упите због проблема на серверима. Корисници су упозорени да може доћи до кашњења од „недељу или више дана“ у ажурирању здравствених и фитнес података на њиховим налозима.

Из „Гармина“ су такође инсистирали на томе да „нема назнака“ да су кориснички подаци украдени или уклоњени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару