Твитер закључава налоге због хакерског напада у којем су отети налози Гејтса, Маска, Обаме...

„Твитер“ закључава налоге свих корисника који су у протеклих 30 дана мењали своје шифре на тој мрежи, након великог хакерског напада у којем су отети налози великог броја веома утицајних људи – Илона Маска, Џефа Безоса, Била Гејтса...

Друштвена мрежа саопштила је да је истрага показала да хакери нису дошли у посед корисничких шифри, па нема потребе да их корисници мењају.

„Твитер“ је навео да се напад десио јер је неко преварио или приморао неког од запослених у компанији да му да приступ интерним административним алатима.

Одлука да се закључају сви налози који су покушали да промене шифре у последњих месец дана предузета је из опреза да би се заштитила безбедност свих корисника.

Закучавање налога долази уз привремену забрану постављања порука, која се односила на све верификоване налоге непосредно након напада.

Први знак напада био је када је са налога криптомењачнице "Binance" твитовано да је у духу солидарности одлучила да врати 5.000 биткојна људима који се јаве уз линк где могу да донирају или пошаљу новац.

Убрзо затим стигле су сличне поруке са налога бившег потпредседника Џоа Бајдена, оснивача „Амазона“ Џефа Безоса, председника Барака Обаме, директора „Тесла моторса“ Илона Маска, инвестиционог могула Ворена Бафета.

„Одлучио сам да вратим нешто заједници. Сав биткојн који ми буде послат биће враћен дупло све док не потрошим 50 милиона долара“, писало је у твиту најбогатијег човека на свету.

И док би већина помислила да нико не би такву понуду узео озбиљно на прву лопту, анализа је агенције "BTC Wallet" показала је да је само са линка у твиту Џефа Безоса стигло око 117.000 долара у биткојнима.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару