Дебакл нове верзије култне игре – "Warcraft 3: Reforged" потпуни промашај

Када је пре више од годину дана „Близард“ најавио нову верзију стратешког класика "Warcraft 3", играчи RTS жанра били су прилично задовољни што је студио одлучио да посвети пажњу освежавању култне игре.

Нажалост, обећања и очекивања су једно, а стварност сасвим друго. Од када је нова верзија изашла играчи не могу да верују да је то све што су добили. Толики је бес онлајн заједнице да је „Близард“ био принуђен да понуди свакоме ко је купио игру аутоматско враћање новца, преноси гејминг блог Котаку.

„Близард“ је обећао измењени интерфејс, побољшану графику и текстуре, а било је најава да ће прича бити проширена, синематици продужени и кампања измењена.

То су била обећања. А реалност је да кориснички интерфејс мање-више изгледа исто, поједини гласови су промењени.

Графичка побољшања нису толико лоша. Текстуре терена су лепше, облици јединица и грађевина изгледају природније, а покрети су течнији.

Највеће унапређење је графика, али она долази до изражаја тек када се јединице зумирају, али то није баш практичан начин да се игра.

Оно што је посебно изнервирало играче јесте начин на који је „Близард“ увео нови верзију. Warcraft 3: Reforged чини немогућим људима да играју стару верзију без новог клијента, било да поседују нову верзију или не.

Укратко, нова и стара верзија искомбиноване су у једну игру, а играчи у менију могу да одаберу коју желе.

Све то звучи добро док се не дође до практичних аспеката. Спајање игара значи и да је стара верзија наследила све проблеме нове у смислу повезивања са другим играчима широм света и прављења посебних партија (custom games).

Осим тога, Reforged је лансиран без "ladder" функционалности, што значи да нема система рангирања играча нити такмичарских партија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи