Стиже време паметних ранчева

За модерне младе људе у покрету, који немају времена да се зауставе и напуне мобилни телефон, а воле музику, Стил Дрејк осмислио је мултифункционалан, паметни ранац футуристичког изгледа.

Инжењер из Киргистана чији је псеудоним Стил Дрејк уназад неколико година на глобално тржиште лансирао је велики број футуристичких концепата паметних возила попут аутомобила, бицикала и мотора, али и ручних сатова и наруквица.

Иако је одређени број његових амбициозних технолошких патената заживео и угледао светлост дана под покровитељством јаких компанија као што су „Мерцедес Бенц“ и „Сегвеј“, уз помоћ неколицине својих сународника, овај индустријски дизајнер недавно је решио да се опроба и у пројектима за чију глобалну дистрибуцију не треба издвајати огромна финансијска средства, како од заинтересованих компанија тако и од стране крајњих корисника.

Очекивано, и овог пута је реч о производу намењеном за оне у покрету.

Кибек (Keeback) је више од руксака у који је пред пут могуће ставити неколико килограма гардеробе или хране пред одлазак на планинарење.

Реч је о мултифункционалном ранцу универзалног дизајна који је по жељи корисника могуће персонализовати и то првенствено путем дисплеја који емитује прилагођене анимације, текст, музички спектометар и још подоста тога другог.

Ранац као звучник или пуњач за мобилне уређаје 

Кибек је путем Блутута повезан на паметни телефон, то јест на засебну апликацију којом се одређује и програмира емитовање на дисплеју.

А где је слика, ту је, наравно, и звук. И то какав! Симетрично распоређени звучници на доњој страни уређаја су свеукупно снаге од 10 вати и емитују звук високог квалитета и снаге са посебним акцентом на бас тонове.

Батерија од чак 13.600 mAh пружа осам сати непрекидног рада дисплеја и звучника у својој пуној снази, а 16 до 24 сата непрекидног рада уколико се звук не користи у пуном капацитету. 

Сам Кибек ранац није баш лаган. Тачније, тежи непуна два килограма. Израђен је од чврсте пластике и веома је отпоран на спољашње утицаје. Наравно, на располагању је и могућност пуњења паметног телефона или таблета у покрету, а треба напоменути да, осим што га красе атрактиван и футуристички изглед, овај паметни ранац може бити и од користи приликом ноћног кретања како би корисник био видљив возачима.

На крају, Кибек је, пре свега, ранац, али у доброј мери дигиталан и мултифункционалан, те самим тим на добром путу да се озбиљније глобално дистрибуира с обзиром на то да интересовање корисника расте из дана у дан.

Најава паметних ранчева је већ било, али њихово време дефинитивно тек стиже.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 15. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи