Неочекивани фаворити за видео-игру 2019. године

На крају године осврћемо се на разне ствари, па и на видео-игре које су је обележиле претходну годину. Година 2019. била је доста чудна што се тиче љубитеља ове врсте забаве.

Није било очекиваних, великих ААА наслова, попут обавезних наставака Assassin's Creed франшизе али смо, са друге стране, добили прегршт полуинди видео-игара које апсолутно могу да парирају највећим насловима од прошле године. Уз то, један неочекивано добар римејк и величанствени повратак популарне франшизе по филму.

И поред тога што је дуго најављиван и често тизован трејлерима Resident Evil 2 римејк је ипак разбио сва очекивања и изненадио својом оригиналношћу, што је готово немогуће за један римејк. Користећи модификовани енџин Resident Evil 7, овај римејк нам доноси нови и другачији гејм-плеј и ревитализује причу које се сећамо с краја деведесетих.

Outer Worlds одговор „Obsidian Entertainmenta“ на оно што тренутно ради „Bethesda Softworks“ са Fallout франшизом, није успела у потпуности да достигне ниво новог Вегаса, али и даље је бескрајно забавна свемирска авантура са сулудим ликовима, прелепим планетама и више душе него иједна фолов игра од 2010. године.

Када смо код теме свемирских игара, најпријатније изненађење ове године је, за дивно чудо, дошло од ЕА у форми прве Star Wars синглплеј игре у протеклих девет година. Са мешавином гејмплеј игара као што су Dark Souls и Uncharted, Fallen Order се стварно може назвати правим повратком Џедаја.

После експериментисања са игром Quantum Break, Сем Лејк, креатор популарног Макс Пејна (Max Payne), вратио се својим коренима са бизарном, али врло интересантном пуцачином Control, овог пута са црвенокосом протагонисткињом и оригиналним, до сада невиђеним, системом борбе и истраживања. Control је апсолутни фаворит за игру године.

На крају стижемо до Disco Elysium игре коју нико није ишчекивао у жанру езометријских RPG авантура које су на самрти већ годинама, која је успела не само да буде једна од ретких инди игара која је завршила готово на свакој листи потенцијалних кандидата за игру године већ је и  редефинисала овај жанр и, генерално, сам начин на који играмо игре, односом играча према самом лику и његовим унутрашњим гласовима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи