Пас који не захтева храну и шетњу кошта око 3.000 долара

„Сонијев“ робот-пас под именом Аибо, укључије микроталасне пећнице и усисиваче, упозорава лавежом да је машина за веш завршила са прањем али и прави селфије и позира.

„Сони“ непрестано додаје нове функције роботу псу а најновије перформасе подразумевају да Аибо може да комуницира са низом паметних уређаја у домаћинству како би олакшао живот својим власницима. 

Демонстрација вештина које Аибо поседује, одржана је на сајму "CEATEC" у Токију, највећем јапанском сајму ИТ-а и електронике.

Приказано је како Аибо даје сигнал пећници да се укључи, одмах по доласку власника у кућу, како би их што пре сачекао топао оброк.

Мали робот је програмиран и да позира фотографу, ако је то неопходно, заузимајући симпатичне позе. С друге стране, Аибо може и да фотографише људе, прави селфије и фотографије поставља на друштвеним мрежама.

Раније ове године, из компаније „Сони“ је најављено да Аибо може бити и пас чувар. Прича је производ сарадње са јапанском фирмом за безбедност „Секом“.

Уз помоћ камерица и микрофона, робот пас може да врши инспекцију пословних или стамбених просторија и будно мотри на ваш дом, уз месечну накнаду од 14 америчких долара.

У зависности од конфигурације, један Аибо може коштати до 3.000 долара.

Тако на пример, постоји могућност да ваш Аибо робот пас препознаје лица. По потреби, може да меморише имена и лица за до десет људи.

У компанији „Сони“ наводе да су од почетка ове године, купцима испоручили 20.000 робот-љубимаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи