Како доживљавамо вештачку интелигенцију

У лондонском „Барбикену“ у току је изложба посвећена вештачкој интелигенцији и начинима на који је доживљавамо. Изложба у фестивалском стилу истражује креативни и научни развој у свету вештачке интелигенције, показујући њен потенцијал у нашој свакодневици.

Публика може да искуси из прве руке најновије развојне пројекте водећих компанија, брендова и појединаца, као што су "DeepMind", MIT или Нери Оксман, али и да се директно укључи у експонате и инсталације уметника Мариа Клингемана, бенда „Масив атак“, уметнице Ес Девлин и "teamLab".

Поред најновијих истраживачких пројеката, изложба садржи и историјске артефакте, као што је Енигма – машина за дешифровање из Другог светског рата. Она стоји раме уз раме са утицајним производима поп културе као што су Блејдранер и Франкенштајн.

Вештачка интелигенција је преломна тачка духа времена у коме живимо, као мотив научног прогреса и стимуланс за нове облике креативности. Централни део изложбе налази се у "The Curve" галерији и отвара се погледом на Голема, митску фигуру јудаизма и концепт анимизма –веровање да постоји душа у свему што нас окружује.

Од првих експеримента из алхемије, изложба нас води кроз прве иновације из света вештачке интелигенције почетком 19. века.

Последњи део централне изложбе је најексперименталнији. Под називом „Бескрајна еволуција“, изложба представља последњи албум „Масив атака“ под називом Mezzanine, који садржи вештачки ДНК спакован у боце спреја, али и синтетичку кошницу Нери Оксман, која би требало да помогне свету пчела.

Изложба обухвата широки угао тема које се тичу вештачке интелигенције, са свеобухватним и интерактивним поставкама распоређеним широм овог чувеног бруталистичког културног центра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи