„Гугл“ уложио жалбу на казну Европске уније oд 2,4 милијарде евра

Компанија „Гугл“ уложила је жалбу на новчану казну Европске уније изречену у јуну због злоупотребе доминантног положаја, рекао је данас званичник Европског суда правде са седиштем у Луксембургу.

„Поднета је жалба за поништење пресуде“, рекао је представник Суда.

Европска комисија је 27. јуна изрекла новчану казну од 2,42 милијарде евра „Гуглу“ наводећи да је та компанија злоупотребила доминантни положај на интернету, фаворизујући у претрагама свој сервис за куповину „Гугл шопинг“ (Google Shopping).

Разматрање жалбе ће трајати око две године, речено је у Суду. Жалбом, међутим, није одложена пресуда, па ће „Гугл“ морати да плати 2,4 милијарде евра.

Комисија је сада навела да ће бранити своју одлуку на судовима, не наводећи друге детаљ.

Брисел је покренуо још два случаја у којим би могао бити кажњен „Гугл“. Први се тиче оперативног система за паметне телефоне „Андроид“ и одлука би могла да уследи у децембру. Други се тиче „Гуглове“ мреже за адвертајзинг „Адсенс“ (AdSense).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи