Британска војска развија прототип ласерског оружја

Британско министарство одбране је са конзорцијумом „Дрегонфајер“ званично потписало уговор, вредан мало више од 37 милиона долара, за развој прототипа ласерског оружја.

Циљ тог потеза британског министарства је да утврди да ли војска може да има користи од ласерске технологије, а до 2019. године би требало да буде спроведена демонстрација система.

Уговор је потписан са конзорцијумом „Дрегонфајер“, који чине бројне британске и европске фирме, укључујући „БАЕ системс“, МБДА и „Кинитек“.

Прототип ће бити процењен на основу тога како бира и прати мете на различитим раздаљинама и у другачијим временским условима.

Питер Купер из британске Лабораторије за одбрамбену науку и технологију рекао је да пројекат укључује иновативно истраживање ласера високе снаге, како би се боље утврдио потенцијал те технологије.

Портпарол британског министарства одбране истакао је за Би-Би-Си да се прототип не развија као одговор на одређену претњу, већ да би се проценило да ли таква технологија може да се успешно испоручи оружаним снагама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи