Хакер продаје 32 милиона лозинки за „Твитер“

Најмање 32 милиона корисника погођено је хаковањем мреже „Твитер“ и њихови подаци продају се на „Дарк вебу“!

Свако ко је вољан да понуди 10 биткоина за куповину најмање 32 милиона корисничких података, постаће власник података покрадених корисника.

У доларима, то је око 6.000 и, судећи по високој цени, хакер, иначе Рус, очигледно има праве налоге корисника и њихове податке.

The Next Web је објавио да су лозинке и други подаци понуђени у текстуалној форми, што значи да их не треба додатно „ишчитавати“ или сређивати.

Према неким подацима, „Твитер“ није директно крив за цурење лозинки и података, јер је Рус кориснике хаковао на сличан начин, користећи виšше различитих малвер алата.

„Твитер“ је издао саопштење да нема податке о пробоју сигурносних протокола, као и да ради на томе да помогне погођеним корисницима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи