„Фејсбук“ ће моћи да разуме поруке корисника

Компанија „Фејсбук“ представила је нови систем вештачке интелигенције за који тврди да ће моћи да разуме оно што корисници те друштвене мреже напишу, са “скоро људском прецизношћу и то на више од 20 језика истовремено, неколико хиљада пута у секунди.

„Фејсбук“ ће моћи да разуме поруке корисника „Фејсбук“ ће моћи да разуме поруке корисника

Како преноси портал “The Verge”, циљ новог система вештачке интелигенције, назван “„диптекст“ (DeepText)”, јесте да омогући Фејсбуку да разуме све што корисници напишу како би могао да им обезбеди боље препоруке, како када је реч о сличним темама интересовања, али и када је реч о сервисима које та друштвена мрежа нуди.

Поврх тога, ““„диптекст“”” (фотографија изнад, извор: techcrunch.com) ће моћи да препозна нежељене поруке и туђе малтретирање, а затим да такве коментаре аутоматски блокира.

Ипак, нови систем вештачке интелигенције тренутно још није на том степену развоја, пошто једино може да разуме контекст неке поруке, односно о чему је реч или која је генерална намера аутора.

За сада стављен је у пробну употребу на два начина – у програму за ћаскање (фејсбук месинџер), где наводно може да разуме када корисник напише да му је потребан такси и да му, затим, понуди опције на располагању.

Како истиче The Verge, „диптекст“” се сада користи и да идентификује да ли неки корисник другима покушава да прода одређене ствари преко Фејсбука, како би му, затим, препоручио свој сервис за трговину.

Компанија „Фејсбук“, указујући на назив “„диптекст“”, тврди да ће тај систем вештачке интелигенције бити бољи од постојећих, јер ће имати могућност дубинског учења.

Та компанија се нада и да ће “„диптекст”“ моћи боље да разуме појединачне кориснике, локације и догађаје које људи помињу у својим порукама, а затим то да искористи како би понудио садржај боље прилагођен конкретним појединцима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару