Премијера „хуавеј П-9“ у Лондону

„Хуавеј“ представио „П-9“ и „П-9 плус“, своје најновије узданице у окршају са „Самсунгом“ и „Еплом“ на тржишту паметних телефона. Извештач РТС-а Немања Милутиновић јавља да дуални систем задњих камера, за које се побринула компанија „Лајка“, нуди фантастичне перформансе и квалитет фотографисања и снимања, а „Хуавеј“ је у Лондону открио још неколико изненађења.

16.20 - Биће доступне две варијанте „П-9“, са три гигабајта радне и 32 складишне меморије (599 евра) и јачи са четири гигабајта радне и 64 гигабајта складишне меморије (649 евра), колико ће имати и „П-9 плус“ (749 евра).

16.15 - Предња камера на „плус“ верзији има осам мегапиксела. Старији брат има и стерео звучнике. Такође, постоје два нивоа додира, односно када се задржи прст на једном месту корисник добија додатне опције. 

16.12 - „П-9 плус“ има још јачу батерију од 3.400 милиампер часова, која омогућава 23 сата разговора, 65 сати музике, девет сати 4Г сурфовања и 14 сати гледања филмова у високој резолуцији. Много се брже пуни него батерија на „ајфону 6-С“. 

16.00 - Батерија на „П-9“ издржава 12 сати гледања филмова у високој резолуцији, осам сати 4Г сурфовања, 20 сати 3Г разговора или 56 сати слушања музике. Постоји опција брзог пуњења - 10 минута на пуњачу довољно за пет сати разговора.

15.55 - Уређаји имају три-де сензор за отисак прста, који се налази са задње стране и пријања уз кажирпрст. Осим тога, постоји „фиока“ у коју се пакују СД и СИМ картица, а постоји верзија телефона која прима две СИМ картице.

15.45 - „Хуавеј“ и „Лајка“ усресредили су пажњу на оптимизовање објектива, у чему ће помоћи - Hybrid Autofocus за уобичајено фотографисање, Laser Focus за фотографисање на близину и Precise Depth Focus за даљинско фотографисање. Осим тога, професионалци могу да одаберу и ручно прилагођавање објектива.

15.42 - Систем дуалних камера осмишљен је тако да једна снима у боји, док друга хвата црно-беле фотографије, што омогућава, како тврде из „Хуавеја“, да прими и до 200 одсто више светла.

15.34 - Потврђена још једна гласина. Камере на леђима имаће 12 мегапиксела! Екран „П-9“ биће ЛЦД, док ће код „П-9 плус“ бити Супер АМОЛЕД, оба са резолуцијом екрана од 1920x1080 пиксела.

15.24 - Оливер Калтнер из „Лајке“ на бини објашњава могућности камера о којима је било пуно приче протеклих дана.

15.16 - Уз константно поређење са „самсунгом С-7“ и „ајфоном 6-С“, Ју потврђује да ће „П-9“ имати дијагоналу екрана од 5,2 инча, а његов старији брат 5,5 инча, као и да ће батерија имати капацитет од 3000 милиампер часова, јавља извештач РТС-а из Лондона Немања Милутиновић. Нови модели биће доступни у шест боја.

15.10 - Један од извршних директора „Хуавеја“, Ричард Ју, показао окупљенима две верзије - „П-9“ и „П-9 плус“, за које је рекао да је тело уређаја направљено у потпуности од метала.

15.03 - У препуној дворани у Лондону, почело представљање „П-9“ уз поруку: „Промените начин на који гледате свет“. Челници „Хуавеја“ кажу да ће нови телефон заувек променити фотографисање мобилним телефонима.

У данима који су претходили лондонској премијери, процуриле су бројне информације и фотографије, па је тако већ познато да ће уређај имати две камере од 12 мегапиксела на полеђини и једну предњу од пет мегапиксела.

Информација да се ради о „лајка“ камерама није изненађење, пошто су две компаније најавиле сарадњу још пре неколико месеци.

Једино што још није сигурно јесте колико ће се хардверски разликовати три верзије телефона - „П-9“, „П-9 лит“ и „П-9 макс“.

Што се екрана тиче, познато је да ће бити у пуној високој резолуцији и да ће дијагонала бити дужине 5,2 инча.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару