„Таг Хојер“ ушао на тржиште паметних сатова

Швајцарска компанија за производњу сатова „Таг Хојер“ постала је прва у тој земљи која је представила паметни сат, и тако раскинула са досадашњом традицијом. Њен нови производ је комбинација швајцарског дизајна и америчке технологије. За сада се прави само модел за мушкарце.

Паметни сат представљен је у Њујорку. Произвођач из Швајцарске покушаће да задовољи тражњу за таквим производима у време када пада продаја класичних сатова.

Производ је назван „таг хојер конектед“, а развијен је у сарадњи са америчким компанијама „Интел“ и „Гугл“. Кошта око 1.500 долара. Најпре се у продаји нашло хиљаду примерака у продавницама у Сједињеним Државама, а неколико дана касније и у Великој Британији, Немачкој и Јапану.

Има титанијумско кућиште, црни гумени каиш, дизајниран је тако да изгледа као класични сат, али се у њему налази „Интелов“ процесор који власнику омогућава приступ интернету, слушање музике и скидање апликација преко Aндроид платформе. Конкуренција му је „Гуглов“ паметни сат.

„У 'Таг Хојеру' имамо обичај да кажемо: 'Ако нема иновација, нема будућности'. Није довољно имати само традицију. Наш производ изгледа као прави сат, купци могу да бирају између њега и 'Епловог' сата. 'Конектед' у себи има тешки метал, титанијум друге категорије што га чини супер лаким. Повезан је са две платформе, а 'Еплов' само са једном. Наш сат због тога има предности“, објашњава Жан Клод Бивер, председник извршног одбора швајцарског произвођача.

У компанији уверавају да паметни сат не треба мешати са другим производима без обзира на његове могућности.

„Ми продајемо сат, а не компјутер. Иако је у његовој унутрашњости рачунар, ово је прави часовник“, истакао је Бернар Арно, председник „Таг Хојера“.

На промоцији у Њујорку представници америчких компанија изнели су детаље о функцијама сата.

„Уз платформу Андроид користимо најбољу технологију како бисмо донели једно такво искуство у овај сат. Власник, на пример, може гласно да постави питање и одмах добије одговор. Истовремено, компаније у целом свету свакодневно раде на развоју апликације како би ваш сат био бољи“, навео је Дејвид Синглтон, из „Гугла“.

Швајцарски произвођачи сатова остали су на маргини растућег тржишта паметних сатова, које предводи амерички „Епл“, али су схватили да је тој индустрији у Швајцарској потребан подстрек.

Забележен је највећи пад продаје у трећем кварталу још од 2009 - од 14,5 одсто и то сатова који коштају од 200 до 500 швајцарских франака.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару