Читај ми!

Осмислили забаву за чекање у реду!

На регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов“, одржаном у Чачку, победила је апликација неколицине средњошколаца из западне Србије, која би, како тврде њени аутори, могла да промени чекање у редовима.

Они су осмислили идеју о изради апликације која би попут друштвене мреже повезивала људе који чекају у редовима и прекраћивала им време.

Према речима члана победничког тима Јована Милићевића из Ивањице, апликација може наћи широку примену, с обзиром на убрзану модернизацију и све веће гужве и редове са којима се људи суочавају приликом обављања свакодневних послова.

„Тако троше драгоцено време, а могу га боље искористити, па смо дошли до идеје да се они могу спојити и упознати људе других нација и култура који су такође заробљени у редовима. Замишљено је да се најпре унесу подаци о себи, а да се потом по категоријама проналазе подаци о људима са сличним интересовањима, како би се можда склопило пријатељство“”, објаснио је Милићевић за Танјуг.

Јована Миросић из Пожеге каже да је посебно било корисно то што су учесници такмичења стекли неопходне вештине тимског рада.

“Срели смо се први пут и одлично смо функционисали”, наводи она, што потврђује и Демир Јуковић из Сјенице.

Надметање је окупило преко 100 ђака из Чачка, Пријепоља, Ариља, Ивањице, Горњег Милановца, Крагујевца, Краљева, Пожеге, Крушевца, Тополе, Сјенице, Ужица, Трстеника, а најбољи је био тим ученика Гимназије у Пожеги, Средње школе “„Краљ Петар Први“” из Тополе, краљевачке Пољопривредно-хемијске школе, Гимназије у Ивањици и Економске школе из Чачка.

Учесници су осмишљавали решење постављеног проблема и уобличавали пословне планове, које су представили члановима жирија.

Циљ подухвата је да средњошколци стекну искуство које омогућава да искористе своје потенцијале, науче да раде у тиму са непознатим људима и развијају презентацијске вештине и предузетнички дух, уз истовремено састављање пословног плана.

Три првопласиране екипе учествоваће у националном финалу, а победници ће учествовати на Пословном изазову западног Балкана у Подгорици наредне године, заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару