Читај ми!

"Galaxy S6“: Шифра „Пројекат нула“

„Самсунг“ не сме да дозволи да „суноврат“ потраје – зарада на мобилним телефонима је пала за скоро 74 процента, па се увелико ради на „Пројекту нула“, који им мора вратити владарску позицију на тржишту!

"Samsung Galaxy S6", следећа генерација у водећој линији паметних телефона јужнокорејског технолошког гиганта, тренутно је у раним фазама развоја под шифрованим именом „Пројекат нула“, што је први пут да компанија користи овај стил за кодирање, наводи Интернешенел бизнис тајмс.

Након што је зарада „Самсунговог“ одељења за мобилне телефоне пала за 73,9 процената у трећем кварталу 2014. године, тачније на „само“ 1,6 милијарди долара, што је најгори профит још од другог квартала 2011, компанија је најавила да ће „преправити“ линију паметних телефона да би поново престигла ривале на растућем тржишту.

SamMobile пише да је „Пројекат нула“ део много већег „ремонтног“ плана и да ће се "Galaxy S6" правити заиста од нуле, односно, испочетка!

Кодирано име само потврђује шушкања – на пример, "Galaxy S5" био је шифрован са „Пројекат К“, "Galaxy S4" као „Пројекат Ј“, "Galaxy Note 3" водио се као „Пројекат Х“, а "Galaxy Note 4" био је кодиран са „Пројекат Т“.

И све је под велом тајне – врло мало информација је доступно о техничким карактеристикама будуће перјанице.

Још у августу је кинески сајт Сина објавио да ће нови телефон бити углавном од метала. „Самсунг“ је, наводно, преговарао са фирмама "Foxconn", "Pegatron" и "Winstron" oко израде металног кућишта.

Међутим, писало се и да је потпредседник компаније најавио да ће "Galaxy S6" можда бити израђен и од потпуно нових материјала.

Резолуција екрана ће бити QHD (2,560x1,440), баш као и на "Note 4", што онда не представља никакво изненађење, сматра сајт ГСМ арена. Али је његова величина и даље мистерија.

Претпоставља се да ће основни капацитет меморије бити померен са 16 на 32 гигабајта.

Такође, предња, тзв. селфи камера ће, наводно, имати пет мегапиксела, што се поклапа са недавно представљеном „А“ серијом телефона.

Помиње се и чип "Exynos 7420", што би био први "SoC" (интегрисано коло) са реалном 64-битном подршком. Јер,  "Exynos 5433" који се налази у "Galaxy Note 4" технички је исто 64-битни, али му је „Самсунг“ пружио само 32-битну подршку!

Mораћемо да сачекамо март, највероватније, да бисмо проверили све ове информације „из прве руке“.

У међувремену је заказано представљање смартфона "Galaxy Note Edge", првог „Самсунговог“ телефона са закривљеним екраном – за 14. новембар у САД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару