Читај ми!

Из Кине стиже посебан двоточкаш

Из Кине ће ускоро на српско тржиште стићи необична направа која ће моћи да вас превезе на посао, а неће морати да се региструје. Пуни се осам сати, домет јој је 40 километара, а коштаће 2.000 евра.

Пијаца аутомобила увек је била полигон за представљање нових производа. После само четири године од презентације „Хонде“ на Женевском салону аутомобила, на Бубањ Поток поред прасића који се окрећу на ражњу и љутих пљескавица, половних аутомобила из Италије и Холандије са дискретно смањеном километражом, стигла је из Кине необична направа која кошта колико и један половни аутомобил.

Она развија брзину до 20 километара на час. Њена главна предност је што не морате да имате дозволу и потрошња струје је толико мала да је јефтиније њоме ићи на посао него градским превозом.

„Пуни се осам сати, а 40 километара је домет. Не тражи регистрацију, а кад стигне у Србију коштаће негде око 2.000 евра. Све зависи од дажбина које ће се морати платити у Србији“, истиче презентер.

Поред већег модела, Кинези су изложили и моделе мањег транспортног средства са само једном гумом који може да стане у ранац. Његово пуњење је само четири сата, а могућности велике.

Може да се креће и напред и назад, а команде за то добија покретањем тела, па је потребно мало вештине да би се њиме маневрисало.

„Може да иде 40 километара и да развије 18 километра на сат“, каже Лу Фендун, трговац из Београда.

Будући купци имају различита мишљења. Неки кажу да може да замени ауто, неки да не може.

Било би крајње време да наша држава донесе и законске основе за коришћење електричних и специјалних возила оваквог типа. Ако сада желите да региструјете возило чији је погон искључиво струја доживећете мноштво непријатности да би вам на крају рекли да не могу да ураде саобразност са стандардима за регистрацију.

Ако хоћемо у Европу, мораћемо брже да се прилагодимо и оваквим светским новотаријама.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару