Читај ми!

Револуција у гејмингу почиње сутра!

Сутра ће се на полицама радњи широм света појавити "Destiny", дуго очекивана и најскупља видео-игра свих времена, за коју многи стручњаци предвиђају да ће потпуно променити свет видео-игара.

Два пријатеља Џејсон Џоунс и Алекс Серопијан почели су да праве видео-игре пре 20 година у дневној соби свог студентског апартмана. Али сутра ће „Банџи“, компанија која је од два нарасла на 500 запослених, избацити најскупљу игру свих времена, за коју се процењује да ће привући 10 милиона играча.

Многи тврде да ће Destiny да направи револуцију у свету видео-игара на исти начин као што је то Halo, изузетно утицајна франшиза такође из кухиње „Банџија“, урадио 1999. године. Иначе, Halo је до сада продат у око 50 милиона копија.

Destiny је „Банџијев“ први пројекат након поменуте игре и њених наставака, а тајновитост целог пројекта и дуготрајан развој осигурали су да буде највише наручиван софтвер забавног карактера у историји. Када је у јулу изашла бета верзија, играо је рекордан број од 4,6 милиона људи.

У пројекат је уложено 500 милиона долара! Примера ради, то је два пута више него што износи буџет за нове Ратове звезда.

„Ово је дефинитивно игра која ће променити гејминг индустрију. Ово је деценијски пројекат, а 'Банџи' је пореди са Ратовима звезда и Господаром прстенова. Са таквом врстом епске научне фантастике желе да направе универзум који ће трајати бар десет година. Целокупан пројекат је толико невероватан да се граничи са лудилом“, рекао је Алан Исмаил, познати гејминг блогер који на свом Јутјуб каналу има преко 15 милиона пратилаца.

Научно-фантастична прича смештена је 700 година у будућности у постапокалиптични свет, где ће играчи моћи да постану браниоци, и сами или са пријатељима истражују и боре се против ванземаљаца, спречавајући истребљење људске расе.

Дерек Керол, дизајнер за „Банџи“, ради на игри већ пет година и истиче да је много пажње посвећено социјалном апсекту игре и да ће је то одвојити од других наслова. Моћи ће да се игра само преко интернета, а сви који се конектују моћи ће да уживају у прелепом свету Destiny.

„Ово је невероватни подухват и свакако је највећи пројекат на ком сам радио. Destiny је у начим очима нови корак у социјалној повезаности“, истакао је Керол за британски Гардијан.

Тим задужен за изглед и графички дизајн радио је годинама на стварању новог света који ће бити што лепши и који ће мамити играче да уђу у њега.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару