Шпанска краљевска породица „у тону“ на додели престижних награда у Овиједу

На церемонији доделе награда Принцезе од Астурије, која је за престолонаследницу Леонор представљала значајан јубилеј, цела шпанска краљевска породица била је усклађена у посебно елегантном издању, а највише пажње привукла је краљица Летисија. 

 У Театру Кампоамор у Овиједу синоћ су додељене престижне шпанске награде Принцезе од Астурије за ову годину, а 19-годишња престолонаследница Леонор, која и сама носи титулу принцезе од Астурије, славила је мали јубилеј: десет је година откако је почасна председница фондације.

Свечану атмосферу употпунио је оркестар гајдаша, а шпанска национална химна имала је изузетно емотиван набој у њиховој интерпретацији.

Краљевска породица била је посебно елегантна и „у тону“ на овој манифестацији. Најатрактивнија је била краљица Летисија у црној асиметричној миди хаљини Каролине Херере, баушастих рукава, са откривеним раменом, уоквиреним великим набраним карнером, баш у духу шпанског темперамента и фламенка.

Сва у црном била је и принцеза Леонор, у шик женственом оделу, струкираном, са ширим реверима, примереном улози коју је имала приликом уручења награда. 

Њена млађа сестра, инфанткиња Софија, такође је носила црни, дуги комбинезон, који је употпунила дезенираним блејзером у контрастној боји, док је Софија "сениор", њихова бака и краљица емерита, црне панталоне укомбиновала са гламурозном бисернобелом светлуцавом јакном Алехандра де Мигела.

За својим дамама није заостао ни краљ Фелипе, у црном оделу, правдајући епитет најелегантијег краља на свету.

Награда Принцезе од Астурије једна је од најпрестижнијих интернационалних награда у Шпанији, коју сваке године додељује фондација основана 1980. године, тада под именом принца од Астурије, садашњег краља Фелипеа VI. Додељује се у осам области друштвеног живота, науке, уметности и спорта, а међу досадашњим добитницима били су, између осталих: Гинтер Грас, Артур Милер, Мерил Стрип, Сергеј Бубка, Енио Мориконе, Вуди Ален, Марина Абрамович и многи други. 

Уз сваку од награда иде и чек на 50.000 евра. Услов је да се добитник појави на додели, што није био случај рецимо са Бобом Диланом, који је 2007. освојио признање, али остао ускраћен за новац.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи