Белгијска краљица и Брижит Макрон - модни дуел Диора и Витона

Тродневна посета белгијског краљевског пара Француској протиче у знаку модног окршаја два француска бренда.

Белгијски краљ Филип са супругом у тродневној је посети Француској на позив председника Емануела Макрона. У Париз су стигли брзим возом Еуростар. Увек беспрекорно елегантна краљица Матилде за посету престоници моде посебно се постарала да оправда очекивања.

У част домаћина и држећи се традиције, Матилде је одабрала опробани француски бренд Кристијан Диор, који је специјално за њу креирао одевне комбинације. 

Супруга француског председника Брижит Макрон остала је верна другој француској модној кући, Луј Витон, чије моделе готово увек носи. 

За дневни програм током првог дана посете, Матилде је заблистала као дама у црвеном. Јесењи костим од пунијег штофа боје малине, са миди сукњом и горњим делом са ширим рукавима, употпуњен шеширом од истог материјала и бордо Леди Диор ташном и рукавицама био је пун погодак.

Док је са гошћом обилазила зграду опере, прва дама Француске носила је тегет равну хаљину и капут са реверима у ефектној нијанси љубичасте боје.

За државни банкет на крају првог дана посете, обе даме су се држале истих брендова, а хаљине су им, као по договору, биле веома сличне.

Док је Матилде носила дугу поноћноплаву хаљину од плиша са пластроном од светлуцавих украса, Брижит се определила за модел готово идентичног кроја, у црној боји и са сребрним украсним везом на грудима, раменима и рукавима, који јој је такође одлично пристајао. Матилде није носила тијару, него дијамантски брош у облику лептира у коси. Будући да су обе имале и сличне фризуре и боју косе, на официјелним фотографијама изгледале су такорећи као сестре. 

Краљевском пару се на банкету придружио и млађи син Габријел, који је тренутно на студентској размени у Француској.

Другог дана посете белгијска краљица је поново била изузетно атрактивна у јаркозеленом костиму са сукњом ширег кроја у стилу педесетих година и фасцинатором од истог материјала, док се Брижит определила за једноставан пословни црни сако и белу ролку.

Матилде је са супругом била и у романтичној шетњи Паризом, а увече су, у центру Помпиду, за француске домаћине, али и Белгијанце који живе у Француској, приредили свечану вечеру. Краљица је за ту прилику извадила посебан адут из рукава. Изгледала је буквално као из бајке, носећи заносну дугу светлуцаву хаљину са плаштом бисернобеле боје. 

Вече је протекло уз џез, али и белгијске специјалитете и вина.

среда, 16. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи