Читај ми!

Ђорђо Армани има деведесет и не планира да иде у пензију

Најпознатији италијански модни дизајнер Ђорђо Армани (90) открива када ће се повући из света моде, али и планове за будућност и ко ће наследити компанију.

Ђорђо Армани, оснивач познатог и луксузног италијанског модног бренда који носи његово име, у интервјуу италијанском часопису Коријере дела сера (Corriere della Sera) обелоданио је планове за будућност. Он је и даље на челу свог царства, које је основао пре 50 година.

Мислим да себи могу да дам још две-три године, после тога бих могао да се повучем из посла. Не могу да спавам ноћу. Немам миран и дубок сан, као некада. Волео бих да више не будем тај који говори да или не“, рекао је модни маг.

Ђорђо Армани није се остварио као родитељ, нема децу, па је много непознаница и питање коме ће припасти велико наследство.

Желећи да одржи будућу независност компаније, он је за италијанске новине рекао да је „изградио неку врсту структуре, пројекат, протокол” који ће после њега управљати, али није говорио о детаљима.

Према писањима Ројтерса, током прошле године Армани је оставио тестамент који се чува код јавног бележника у Милану.

У тестаменту стоји ко су наследници компаније, али има и других детаља који се тичу начина пословања, заштите радних места. Очекује се да ће међу наследницима Арманијевог модног царстава бити његова сестра, три члана породице који раде у компанији и партнер Пантелео Дел'Орко.

Арманијеве моделе носе познати на црвеним теписима широм света.

Иначе је Ђорђо Армани студирао медицину, коју је брзо напустио и основао компанију 1975. године.

Већ следеће године представио је прве конфекцијске моделе под својим именом.

понедељак, 14. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи