Ал Пачино открио да је умало преминуо од ковида и да неколико минута није имао пулс

Осамдесетчетворогодишњи оскаровац Ал Пачино открио је шта је све проживео током пандемије коронавируса, као и да се заразио 2020. године и да је био на ивици живота и смрти.

„Рекли су ми да ми је пулс нестао. Било је као да сам ту, а нисам. Помислио сам: 'Човече, немаш чак ни сећања о томе. Немаш ништа'“, рекао је Пачино за Њујорк тајмс.

Звезда Кума и Лица са ожиљком присетио се да се није осећао „неуобичајено лоше“ када се разболео, имао је грозницу и дехидрирао је пре него што је изгубио свест.

„Седео сам у кући и само сам нестао. Тек тако, нисам више имао пулс“, истакао је глумац.

Стигла је хитна помоћ, а када је отворио очи видео је тим медицинског особља у својој дневној соби, шест болничара и два доктора.

„Били су обучени као да су дошли из свемира. Било је шокантно отворити очи и угледати тако нешто. Сви су били око мене и само сам чуо: 'Вратио се. Ту је'“, присетио се Пачино.

Говорећи за часопис Пипл, глумачка легенда сумња у то да је накратко умро, упркос томе што је медицинска сестра потврдила да није имао пулс.

„Размишљао сам о томе да сам искусио смрт. Мада мислим да нисам умро, иако су сви мислили да јесам. Нисам видео никакво бело светло или било шта тако. Нема ничега тамо после смрти“, испричао је за Њујорк тајмс.

Ипак, Пачино каже да је цело искуство покренуло у њему егзистенцијалну рефлексију и размишљање о животу и смрти.

„Као што Хамлет каже: 'Бити или не бити; Те земље неоткривене из чијих међа се ниједан путник вратио није.' Никада о томе нисам размишљао. Мада, знате нас глумце – звучи добро када кажете да сте умрли једном. Шта постоји када више нема ничега“, навео је глумац.

Напомиње, међутим, да му блиски сусрет са смрћу није променио начин на који гледа на живот.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи