Читај ми!

Шон „Диди“ Комбс ухапшен у Њујорку, музички могул ускоро на суду

Шон Комбс, хип-хоп могул који се већ суочио са низом тужби за сексуални напад, ухапшен је ноћас у Њујорку након што је против њега подигнута оптужница на федералном нивоу.

Шон „Диди“ Комбс ухапшен у Њујорку, музички могул ускоро на суду Шон „Диди“ Комбс ухапшен у Њујорку, музички могул ускоро на суду

Дејмијан Вилијамс, амерички тужилац Јужног округа Њујорка, рекао је у саопштењу објављеном на друштвеним мрежама да очекује да ће током дана кренути у откривање оптужнице против Шона Комбса и да ће тада моћи више да каже.

Тужиоци нису одмах објавили детаље оптужби, али Комбсов адвокат, Марк Агнифило, издао је саопштење у којем кнаводи: „Разочарани смо одлуком да се наставило са неправедним гоњењем господина Комбса од стране америчког тужиоца“.

Шон Комбс је отишао у Њујорк прошле недеље у очекивању подизања оптужнице. „Он није савршен, али није злочинац“, нагласио је Агнифило.

Репер и продуцент ухапшен је у њујоршком парку Хајат у 57. улици око 20.30 у понедељак (2.30 после поноћи по нашем времену). Задржан је током ноћи, а пред суд ће бити изведен данас.

Министарство унутрашње безбедности САД издало је налоге за претрес Комбсових вила у Лос Анђелесу и Мајамију 25. марта ове године. Истог дана извршен је претрес, а и јавност је сазнала да је музички могул предмет федералне истраге.

Дан након претреса, његов бранилац Арон Дајер претрес је назвао „грубом употребом војне силе“, рекао је да су оптужбе „без основе“ и да је Комбс „невин и да ће наставити да се бори“ да скине љагу са свог имена.

Од тада, Дидијева каријера је била оптерећена тужбама за сексуалне нападе и федералном истрагом.

Шон Комбс, познат и као Паф Деди, Пи Диди и, последњих година, само Диди, некада био један од најуспешнијих репера у САД, са низом хит песама укључујући Can’t Nobody Hold Me Down, I’ll Be Missing You и Shake Ya Tailfeather.

Његова издавачка кућа "Bad Boy Records" била је место окупљања популарних уметника, међу којима су били покојни Биги (Notorius BIG) и Мејс, а имао је успеха и са другим пословним подухватима као што су бренд одеће „Шон Џон“ и бренд вотке "Cîroc".

Његова репутација озбиљно је нарушена оптужбама, које он упорно негира. Градоначелник Њујорка Ерик Адамс захтевао је од Комбса да врати церемонијални кључ града који је добио у септембру 2023, док је Универзитет Хауард поништио почасну диплому коју му је доделио, прекинуо програм стипендирања у његово име и вратио донацију од милион долара. Репер је убрзо вратио кључ Њујорка.

Низ оптужби за сексуално злостављање

Прошлог новембра, његова бивша штићеница и партнерка, певачица Кеси, постала је прва од неколико људи који су га тужили за сексуално злостављање.

У тужби, Кеси наводи вишегодишње злостављање и тврди да је тукао и силовао. У њеној тужби се такође наводи да је Комбс учествовао у сексуалној трговини тако што је „од ње захтевао да се упусти у принудне сексуалне радње у више јурисдикција“ и тиме што је учествовао у њеном „скривању и транспорту у сврхе секса изазваног силом, преваром или принудом“.

Такође се наводи да ју је приморао да му помогне у трговини мушким сексуалним радницима, са којима је приморавао Кеси да има сексуалне односе док би он снимао.

Иако је све решено вансудски већ следећег дана, о томе се у јавности причало много дуже. Још три жене брзо су се јавиле са оптужбама против Комбса, укључујући трговину људима и групно силовање.

У децембру, музичар се обратио на друштвеним мрежама текстом насловљеним „Доста је“.

„Болесне оптужбе су против мене изнели појединци који траже брзу исплату. Дозволите ми да будем потпуно јасан: нисам урадио ниједну од грозних ствари које наводе. Борићу се за своје име, своју породицу и за истину“, навео је 54-годишњи уметник у тексту.

Неколико месеци касније, у мају ове године, Си-Ен-Ен је емитовао снимак у којем се види како Комбс удара Кеси, шутира је и баца на под у ходнику хотела. Комбс је објавио видео-клип у којем се извињава, рекавши: „Био сам згрожен тиме што сам урадио“ и „Сада ми се то све гади“.

У фебруару је један музички продуцент поднео тужбу наводећи да га је Комбс приморавао да тражи проститутке и вршио притисак на њега да има секс са њима. У другој тужби жена наводи да је продуцент силовао пре две деценије када је имала 17 година. Шон Комбс и његови адвокати су негирали оптужбе.

Иако надлежни нису потврдили да су тужбе покренуле кривичну истрагу, Комбсов адвокат Дајер је рекао да су налози за претрес засновани на „неоснованим оптужбама изнесеним у грађанским парницама“.

Прошле недеље човек у Мичигену који је оптужио репера да га је сексуално напао, добио је пресуду на 100 милиона долара након што Комбс није успео да оспори оптужбе. Реперов тим најављује жалбу на одлуку суда.

уторак, 17. септембар 2024.
22° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи