Читај ми!

Преминуо Тито Џексон, члан групе „Џексон фајв“ и Мајклов брат

Члан поп групе „Џексон фајв“ Тито Џексон преминуо је у 70. години. Био је треће од десеторо деце у чувеној музичкој породици Џексон, познатој и као Прва породица соула.

Вест о смрти старијег брата светских музичких звезда Мајкла и Џенет Џексон потврдила је породица Тита Џексона.

Тешка срца објављујемо да наш вољени отац, члан Рокенрол куће славних Тито Џексон више није са нама. Шокирани смо, тужни и сломљеног срца. Наш отац је био невероватан човек који је бринуо о свима“, наводи се у објави на Инстаграму коју потписују синови Тита Џексона Ти-Џеј, Таџ и Тарил.

У групи „Џексон фајв“ (The Jackson 5) били су Џеки, Тито, Џермејн, Марлон и Мајкл. Породична група, која је примљена у Рокенрол кућу славних 1997. године, имала је неколико хитова који су били на врху топ-листа током 1970-их, укључујући ABC, I Want You Back и I'll Be There.

Група је постала веома популарна и, под вођством оца Џоа Џексона, прославила једно од највећих презимена у музици 20. века. Како је породична музичка каријера цветала, Џексонови су се преселили у Калифорнију.

Рођен 15. октобра 1953. године, Торијано Адарил Џексон, познатији као Тито, био је најмање упадљив члан групе. Певао је пратеће вокале и свирао гитару. Његова браћа, укључујући и Мајкла, покренула су соло каријере.

Мајкл Џексон, који је постао један од највећих светских извођача, умро је у 51. години 25. јуна 2009. Тито Џексон је био последњи од деветоро браће и сестара породице Џексона који је издао соло пројекат.

Албум првенац објавио је 2016. године под називом Tito Time. Сингл One Way Street oбјавио је 2017, а две године касније рекао је за АП да ради на другом албуму.

Џексон је тврдио да се намерно суздржавао од соло каријере, јер је желео да се фокусира на подизање своја три сина, који су основали сопствену музичку групу 3Т.

Иза Тита Џексона су такође остала браћа Џермејн, Ренди, Марлон и Џеки, сестре Џенет, Реби и Латоја и њихова мајка Кетрин. Брат Брендон преминуо је као беба 1957, а отац Џо Џексон 2018. године.

уторак, 17. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи