Читај ми!

Модни стил браће Галагер поново популаран после најаве окупљања групе „Оејзис“

Енглеска група „Оејзис“ објавила је да ће се поново окупити и одржати концерте у Великој Британији наредног лета. Ову вест њихови обожаваоци су са одушевљењем дочекали. У ишчекивању да Ноел и Лијам поново наступе заједно на бини, у центру пажње је и мода коју су донела браћа Галагер.

Група „Оејзис” је престала са наступима 2009. године после свађе браће Галагер иза сцене, током наступа у Паризу.

„Брат и ја се не слажемо, другачији смо карактери, једноставно је тако, али ћемо једнога дана можда постати поново права браћа. Наредна ствари би био да поново стварамо музику“, говорио је тада Лијам Галагер.

Новинарка Миранда Сојер, која прати музичка збивања, интервјуисала је Ноела Галагера током деведесетихтих и написала књигу о музичком правцу „бритпоп”, којем припада и група „Оејзис“.

„Очекивало се да ће се поново окупити, само је питање било где ће наступити и колико дуго ће трајати турнеја. Биће много људи који ће желети да их чују. Много њихових песама изводе на соло наступима Лијам и Ноел Галагер, ипак људи желе да двојица браће буду заједно на бини. То је за мене најзанимљивије. Доћи ће поново до алхемије“, наводи Миранда Сојер.

Браћа Галагер као модни узори

У очекивању њихове турнеје наредног лета, у центар пажње је дошла и мода коју су донела браћа Галагер. Имали су особени имиџ, постали су модни узори у Великој Британији, од фризуре до одеће. Комбиновали су елементе више стилова. Много тога је наслеђено из шездесетих година. Чланови групе су бирали и лежерне модне детаље из деведесетих, као и са манчестерске рејв сцене, али и одећу коју су носили фудбалски навијачи.

Продавнице су препуне одеће која је оличење тог изгледа, од спортских елемената, јакни, до шешира.

„Поново је на сцени препознатљив модни стил. Асоцира на дендије, шарен је, леп. Настао је после Другог светског рата када људи нису имали много новца, а земља је била у тешком стању. Онда је изненада почео опоравак, људи су желели да изгледају другачије, откривају музику и друге ствари. Слушали су ска и први пут реге, музички правац из Јамајке“, каже Марио Варнер, власник продавнице одеће.

Концерти „Оејзиса" само у Британији

Петнаест година касније, после најаве поновног окупљања бенда, многи обожаваоци у Британији жељно чекају њихове наступе. Један од предвиђених концерата биће у њиховом родном Манчестеру.

„Изгледа да ће то бити велики дан за Манчестер. Драго ми је због генерације која их никада није слушала уживо, за њих ће то бити велика ствар, познају их само преко носача звука. Они су врхунски британски гитарски бенд, па ће за ту генерацију бити апсолутно бриљантно да их чују на концерту“, сигуран је Енди Бурнхем, градоначелник Манчестера.

У Манцестеру су се само у року од неколико месеци појавила и два мурала са ликовима браће Галагер.

За наредно лето је планирано 19 њихових наступа у пет британских градова, од почетка јула до средине августа. Карте су пуштене у претпродају. „Оејзис“ је дебитантски албум објавио пре три деценије.

петак, 13. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи