Читај ми!

Нови обрт: Хапшења и оптужнице за смрт Метјуа Перија

Пет особа је ухапшено и оптужено за смрт Метјуа Перија, укључујући глумчевог личног асистента и два лекара.

Лекари су глумца снабдевали великом количином кетамина, каже амерички тужилац Мартин Естрада, и „искористили проблеме зависности господина Перија да би се обогатили“. Метју Пери (54), пронађен је мртав у ​​хидромасажној каси у свом дому у Лос Анђелесу 28. октобра 2023. године. Медицинска канцеларија округа Лос Анђелес приписала је његову смрт акутним ефектима кетамина, анестетика са психоделичним својствима.

„Били смо, и још смо сломљени због Метјуове смрти, али је помогло сазнање да су органи за спровођење закона веома озбиљно схватили његов случај. Радујемо се што правда иде својим током", навели су чланови глумчеве породице.

Полиција Лос Анђелеса саопштила је у мају да сарађује са савезним властима на истрази по питању извора кетамина који је Пери конзумирао.

„Та истрага је открила широку подземну криминалну мрежу одговорну за дистрибуцију великих количина кетамина господину Перију и другима“, каже Естрада и додаје: „Ова мрежа је укључивала помоћнике, разне посреднике, два лекара и главни извор снабдевања лековима, особу познату као, цитирам: 'Кетаминска краљица'".

„Знали су да је оно што раде погрешно. Знали су да то што раде представља велику опасност по господина Перија, али су то ипак урадили. На крају, ови оптужени су били више заинтересовани да профитирају од господина Перија него да брину о његовом благостању“, речи су тужиоца.

Документи поднети федералном суду у Калифорнији, а о којима извештава Њујорк тајмс, оптужујући су за петоро људи, међу којима је и Перијев лични асистент, да су били укључени у шему набавке кетамина вредног хиљаде долара и давања Перију.

Џасвин Санга, за кога су тужиоци рекли да је познат као „Кетаминска краљица“, и Салвадор Пласенциа, доктор познат као „Др П“, су међу оптуженима, према Тајмсу. Пар је оптужен за дистрибуцију кетамина; дистрибуцију кетамина која доводи до смрти; поседовање са намером да дистрибуира метамфетамин и мењање, и фалсификовање евиденције у вези са савезном истрагом.

Кенет Ајвамаса, Перијев лични асистент, оптужен је за заверу за дистрибуцију кетамина, објавио је Тајмс, позивајући се на особу која познаје ситуацију. Оптужени су и Марк Чавез, лекар и Ерик Флеминг, Перијев познаник.

Судски документи открили су текстуалне поруке послате између Пласенсије и Чавеза у којима је први разговарао о куповини кетамина да би га продао „посланику жртве“ – Перију.

У размени, Пласенсија је написала: „Питам се колико ће овај морон да плати“ и „Хајде да сазнамо“, пренео је Тајмс.

Кетамин је деценијама популарна дрога за забаву. Последњих година се прописивао и као алтернативни третман за депресију. Све већи број клиника нуди га као инфузију или ињекцију за широк спектар проблема менталног здравља.

Терапија за лечење депресије и анксиозности

Пери је био на терапији инфузијом кетамина за лечење депресије и анксиозности, али његова последња сесија одржана је више од недељу дана пре његове смрти. Један од испитивача је приметио да кетамин у Перијевом организму „не може да потиче из те терапије инфузијом".

Нивои кетамина у његовом телу били су високи – што је еквивалентно количини која се користи за општу анестезију током операције, према стручњаку из области медицине који је испитивао узорке.

Перијева смрт је проглашена несрећом. Фактори који су допринели смртном исходу укључивали су утапање, болест коронарне артерије и ефекте бупренорфина, који се користи за лечење поремећаја употребе опиоида.

Пери, најпознатији по улози Чендлера Бинга у серији Пријатељи, отворено је говорио о својој дуготрајној борби са зависношћу од опијата и алкохолизмом, што је описао у својим мемоарима из 2022. Пријатељи, љубавници и велика страшна ствар. Али у време смрти, био је „чист" 19 месеци, према извештају лекара.

Није неуобичајено да органи за спровођење закона истражују - и у неким случајевима подносе тужбе против људи који су снабдевачи лековима који су изазвали смрт.

Након смрти Мајкла Џексона 2009. године, његов приватни лекар, др Конрад Мареј, проглашен је кривим за убиство из нехата јер је певачу дао фаталну дозу лекова. 

петак, 16. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару