Читај ми!

Леонор и Софија - после дванаест година трофеј поново у рукама шпанских принцеза 

Шпанска краљевска породица угостила је фудбалске шампионе Европе, а трофеј се поново нашао у рукама принцеза Леонор и Софије, као и пре дванаест година, када су биле девојчице. 

У палати Сарсуела у Мадриду, шпански краљ Фелипе VI, његова супруга Летисија и ћерке Леонор и Софија угостили су фудбалске шампионе Европе, репрезентацију Шпаније, а монарх је добио и мајицу са натписом "Краљеви Европе " и бројем четири,  колико су пута Шпанци били прваци. 

Цела краљевска породица била је у националним бојама: краљица у црвеној хаљини, принцезе у дресовима, а краљ са црвеном краватом, истом коју је носио и на трибинама Олимпијског стадиона у Берлину у недељу. 

И док се славила титула, била је то прилика за подсећање да се и пре дванаест година, када је репрезентација Шпаније такође тријумфовала на Европском шампионату, победнички трофеј исто нашао у рукама две мале принцезе, Леонор и Софије, које су тада имале 6 и 5 година. 

Њихов тата још није био краљ, јер је на шпанском трону био његов отац Хуан Карлос.

Престолонаследница Леонор, која је у октобру постала пунолетна, све више преузима официјелне дужности које јој припадају. У последње време било је неколико значајних догађаја, а протеклог викенда боравила је у првој самосталној званичној посети.

Као дестинација одабран је први сусед, пријатељска Португалија, у коју је и њен отац својевремено отишао у прву званичну посету као престолонаследник, а и пре десет година када је постао краљ, са супругом. 

Леонор је у Лисабону примљена са свим државним почастима, а дочекао ју је председник државе Марсело Ребело де Соза. Током посете додељен јој је и државни орден. Престолонаследница је била у елегантном оделу Каролине Херере, у симболичној црвеној боји, која је заједничка заставама две земље.

За краљевску породицу и данас је био важан дан, јер су присуствовали полагању заклетве нове класе морнаричких официра. Леонор је била у својој официрској униформи, будући да је завршила прву годину опште војне академије у Сарагоси, коју су похађали и њен отац и деда. Како то дужност престолонаследнице налаже, треба да прође трогодишњу обуку у свим родовима војске.

Распуст ће вероватно провести, као и претходних година, са породицом на Балеарима, а од августа је чека нова школска година, и то у морнарици.

 

уторак, 16. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару