Читај ми!

Спортски викенд и краљевске дилеме – које крунисане главе очекујемо на трибинама у Берлину и Вимблдону

Ко ће све од припадника краљевских породица уживо гледати финала у фудбалу и тенису овог спортског викенда.

Пред нама је богат спортски викенд, јер нас очекује и финале Европског првенства у фудбалу и тениског турнира у Вимблдону. На трибинама смо до сада могли да видимо многе крунисане главе и припаднике краљевских породица, али ће многи од њих имати дилему куда ће у недељу – пут Берлина или Лондона.

Када је у питању фудбал, британски престолонаследник принц Вилијам, иначе велики љубитељ најважније споредне ствари на свету, био је најредовнији гост немачких стадиона да подржи национални тим.

У гледалишту су виђани и дански краљ Фредерик, са млађом ћерком Јозефином, шпански краљ Фелипе, и готово цела белгијска краљевска породица. 

Иако је данас свет обишла дуго очекивана вест да ће принцеза од Велса ипак у Вимблдону поново доделити победничке трофеје, њен супруг ће недељно поподне провести на другом месту. Најављено је да ће бодрити фудбалере Енглеске на Олимпијском стадиону у Берлину, у финалу против Шпаније. 

Иако је прошле године гледао тријумф свог земљака на вимблдонској трави, шпански краљ Фелипе VI сада ће бити уз свој национални фудбалски тим, раме уз раме са британским престолонаследником. Можда предосећа да пред фуриозним Новаком Ђоковићем  Алкаразу ни он не може много да помогне.

У Берлину би, осим шпанског премијера, друштво требало да му прави и омиљени фудбалер његове ћерке, престолонаследнице Леонор, тренутно повређени играч Барселоне, Гави, кога је позвао да му се придружи на трибинама.

У краљевској ложи Вимблдона било је од почетка веома живо. Виђали смо многе припаднике британске краљевске породице, од принцезе Беатрис од Јорка, Заре Тиндал и њеног брата Питера Филипса, родитеља Кејт Мидлтон, до краљице Камиле лично, која је пре два дана изненадила гледаоце четвртфинала, појавивши се на трибинама Ол Ингланд клуба.

У медијима се месецима спекулисало хоће ли се у јавности поново појавити и покровитељка клуба, принцеза од Велса, која сваке године традиционално додељује трофеје победницима. 

Откако јој је дијагностикован канцер и подвргнута је терапији, Кејт Мидлтон се уживо појавила само током традиционалне параде поводом обележавања краљевог рођендана и фанови с пажњом прате сваку вест о њеном здравственом стању.

Зато је јутрошња информација Кенсингтонске палате да ће принцеза присуствовати финалу изазвала одушевљење широм Велике Британије. 

На трибинама бисмо вероватно могли да видимо и њену децу, а биће ту сигурно и других припадника краљевске породице. 

субота, 13. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару