На аукцији продато свих 410 личних предмета глумице Ђине Лолобриђиде

Аукција личних ствари славне италијанске глумице Ђине Лолобриђиде на којој су учествовали купци из 28 земаља, доживела је изузетно велики успех. Аукција на којој је било изложено 410 предмета из њеног дома на Апија Антика у Риму је одржана јуче у Вили Карега Каталди, седишту аукцијске куће „Ваненес“ у Ђенови.

Аукција личних ствари познате Лоло која је преминула у јануару 2023, изазвала је пажњу која је премашила сва очекивања и трајала је десет сати. На аукцији која је почела јуче у 14 часова, а завршила се у поноћ и 40 минута, све ствари славне глумице су продате.

Зарада која је остварена на аукције достигла је износ од 1.144.520 евра. Више од четири хиљаде људи из 28 земаља „такмичило“ се не би ли баш они били ти којима ће припасти нешто од Ђининих личних ствари. Аукција је одржавана на пет платформи уз 12 активних телефонских линија док је сала у Ђенови била препуна света.

Каталог аукције је садржао 410 ствари и свако је био у могућности да понуди цифру коју је желео за Ђинине личне предмете, намештај, уметничка дела. Међу најтраженијима је била бронзана скулптура Ђакома Манцуа продата за 125.000 евра која представља саму глумицу, која је одувек била страствени обожавалац уметности и скулптуре.

Посуда за одлагање новчића направљена од дрвета, корала и корњаче са позлаћеним рамом, пореклом са Сицилије из XVII, века продата је за 118.250 евра. Три фотеље из прве половине XVIII века за 87.600 евра, као и сточић од обрађеног дрвета за 37.600 евра.

Мушки сат марке „Сеико“ који је Ђини поклонио Фидел Кастро када је дива била у посети Куби, на коме је угравирано „Ђини са дивљењем, Фидел Кастро“, продат је за 18.850 евра. Продати су и златни прстен са дијамантима и смарагдом за 9.475 као и остале ствари.

„Изузетно смо задовољни резултатом аукције. Ови предмети препричавају њен живот и показали су колико су људи заинтересовани да поседују бар део онога што је имала ова италијанска и светска дива." изјавио је Гвидо Ваненес, директор аукцијске куће.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије