Читај ми!

Због болести у британској краљевској породици будућност монархије на плећима принца Вилијама

У овом тренутку три члана куће Виндзора болују од рака. Због тога је целокупан обим дужности краљевске куће пао на краљицу Камилу, принца од Велса, његову тетку принцезу Ану и стрица и стрину – војводу и војвоткињу од Единбурга.

Поред краља Чарлса Трећег и принцезе од Велса, и бившој супрузи војводе од Јорка Сари Фергусон дијагностикован је канцер коже. Дужности чланова британске краљевске породице морале су, сходно томе, да буду распоређене другачије.

Краљица Камила је недавно морала да узме недељу дана одмора пре којег је обављала двоструку количину дужности од уобичајене.

Иако се краљ Чарлс Трећи труди да остане у оку јавности како кроз унапред снимљене поруке, које се емитују на скуповима, тако и кроз недељну аудијенцију са премијером, и он је подвргнут хемотерапији и не напушта имање свога деде Џорџа Шестог у Сандрингему.

Зато је главни терет обавеза на плећима принца од Велса, који истовремено треба да пружи подршку супрузи, која се лечи од рака, и деци, која кроз то пролазе са мајком.

И принц Вилијам је узео одмор током ускршњих распуста како би био са породицом, јер се претпоставља да ће то бити период када ће деца бити до краја упозната са дијагнозом принцезе Кетрин.

Но, период после тога биће својеврсно ватрено крштење за престолонаследника, који ће у све већој мери бити британски суверен.

Неуморна је највреднија чланица краљевске породице принцеза Ана, која у 75. години обавља рекордан број дневних дужности, који досеже двоцифрене бројеве.

У последњих пар месеци, по вредноћи се истиче и војвоткиња од Единбурга Софи.

Међутим, аналитичари се питају колико дуго је овако десеткована кућа Виндзора у стању да опстане. Проћи ће још барем пет година док деца принца Вилијама не буду у стању да се придруже обављању бројних дужности.

Зато се спекулише о укључењу принцеза од Јорка у ужи круг краљевске породице, као и о могућем повратку принца Харија.

Краљица Елизабета Друга, више од годину дана после смрти, остаје најпопуларнији члан краљевске породице. Њена максима је била да народ „мора да те види да би ти веровао“.

Пошто се краљ и принцеза од Велса лече далеко од очију јавности, у кућу Виндзора уселила се нестабилност, каква се није осетила од кратке и контроверзне владавине Едварда Осмог.

Наредни месеци биће ватрено крштење за сина принцезе Дајане, коју су Енглези толико волели.

Од његове способности да стабилизује кормило породице, у многоме зависи будућност монархије у Британији.

недеља, 26. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије